Anasayfa / TÜM HABERLER / RÖPORTAJ / ‘Muhtaçlara 700 bin liralık insani yardım malzemesi ulaştırıldı’

‘Muhtaçlara 700 bin liralık insani yardım malzemesi ulaştırıldı’

(ŞANLIURFA-RHA) İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, muhtaçlara ve Suriyeli muhacirlere yaklaşık 700 bin liralık insani yardım malzemesi ulaştırdıklarını söyledi. Atila, son dönemlerde artan provakatif olaylara karşı herkesi sağduyuya davet etti. Atila,”Yapılan çirkin olaylara karşı itibar edilmemesini istiyoruz.” dedi.

Ruha Haber Ajansı ve Urfa Değişim gazetesinin bu haftaki röportaj konuğu İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila oldu. Atila ile Şanlıurfa ve bölgede yürütülen yardım çalışmaları, hayırseverlere yönelik çağrı durumunu, son günlerde Suriyeli sığınmacılara karşı provakatif eylemlere karşı konuları konuştuk.

İHH, ne tür görevlerde bulunuyor?

İnsani Yardım Vakfı olarak Suriye’de başlayan iç savaştan beri muhacirlerin yanında olmaya çalışıyoruz.  Dönem dönem yardımlar artıyor, azalıyor. Ramazan ayında yardımlar en tepeye ulaşıyor. Yüksek miktarda ilimize yardımlar geliyor. Mümin kardeşlerimizin zekat ve fitrelerini vermesinden dolayı. Biz her yaklaşık olarak 700 ile 800 bin lira arasında insani yardım malzemesi mazlumlara ulaştırıyoruz. Suriyeli ve yerli kardeşlerimize dağıtıyoruz. Büyük bir kısmı aynı yardımlar. Ayni yardımlardan kıstasımız gıda, hijyen, temizlik malzemeleri, mama, bebek biskivüsü, çocuk bezi, buzdolabına kadar ev eşyası gibi her türlü insani yardım malzemesini ulaştırıyoruz bu kalemlerin içerisinde. Bazen ev kiralarında yardımcı olduğumuz oluyor. Nakdilerde bazen hastalara yardımcı olduklarımız vardır. Yetim annelerine de nakdi yardımlarımız bulunuyor.

Ramazan ayı bitti, bundan sonraki çalışmalarınız nasıl olacak?

Ramazan ayından sonraki çalışmalarımızda mevsimsel bazlı çalışmalar olacak. Şu aşamada yaz mevsiminde olduğumuz için vantilatör, buzdolabı gibi yardımlarda bulunuyoruz. İhtiyaçları karşılayan araç ve gereçleri ulaştırmaya çalışıyoruz. Ama kışa doğruda odun, kömür,battaniye, barınma ile ilgili birtakım ihtiyaçlar oluyor. Bunlara göre çalışmalar yürütüyoruz.

Hayırseverlere ne söylemek istersiniz?

Hayırseverlere çağrımız bugüne kadar ensar olan Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Gereğini yapıyorlar, yapmaya da devam ediyorlar. Her gün nasılsa yeme ve içme bir ihtiyaç ise aynı şekilde sabah kahvaltı yaparken öğlen ve akşam yemeği ne yiyeyim konusu muhacirler içinde geçerli. Bu ihtiyaçlar her zaman devam ediyor. Hayırseverlerin yardımlarını kesmemelerini istirham ediyoruz.

Provakatif eylemlere karşı çağrınız nedir?

Birtakım provakatif eylemler yapanlar vardır; ama halkımız bu konuda sağduyuludur. Hakka ten basınımız bu konuda sağ duyuludur. Şanlıurfa medyasına çok teşekkür ediyoruz. Kötü ve nahoş şeyleri haber yapmamaları noktasında. Bizi bu noktada sevindiriyorlar. Art niyetli insanların kardeşlik iklimini zedelemek isteyenler vardır. Suriyelilerden kötü niyetliler ve Şanlıurfa’dan da kötü niyetliler çıkabilir. Kötü niyetliler birbirine malzeme taşımaktadır. Malzeme verip haklı duruma düşmektedirler. Onun için Şanlıurfa halkımız çok duyarlıdır. Daha daha duyarlı olmaları gerekiyor. Yapılan spekülatif haberler, çirkin olaylara karşı itibar edilmemesini istiyoruz. Herkes kendi komşusuna, muhacir kardeşine eskisinden daha fazla sahip çıkmasını talep ediyoruz.

İHH ne gibi faaliyetler yürütüyor?

İHH İnsani Yardım Vakfı; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere 1992 yılından bu yana çalışmaktadır. Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 1995 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar kısa sürede 5 kıtada 135 ülke ve bölgeye yayılmış ve Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur.

Vizyonunuz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Savaş ve doğal afetlerin sebep olduğu olumsuzluklar giderilerek bireylere ve toplumlara kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için destek olmak. Tüm dünyada yardımlaşma alanında öncülük ederek ülkeler ve kurumlar arasında iş birliğini geliştirip ortak bilinç oluşturmak.

Kriz anında en az zarar için en hızlı ve etkin şekilde bölgeye ulaşmak. Kalıcı projelerle kalıcı çözümler üretmek. Yoksulluğun giderilmesine ve sosyal adaletin sağlanmasına katkı sağlamak.

Advert

İlginizi Çekebilir

Acı tablo: Konserden geri dönüşüme (VİDEOLU)

Urfalı sanatçı Hozan Serwan (Cuma Sedefdişi) son dönemlerde yaşanan sürecin beraberinde getirdiği sıkıntıları en çok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan