Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / HÜDA PAR heyeti kurban satıcılarını ve kesimhaneleri ziyaret etti

HÜDA PAR heyeti kurban satıcılarını ve kesimhaneleri ziyaret etti

ŞANLIURFA-(RUHA AJANS)-Kurban kesim yerlerini ve kurban satıcılarını dolaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, burada yaptığı açıklamada kurban fiyatlarının yüksek olduğundan rağbetin az olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Haliliye İlçe Başkanı Basri Demir ve Karaköprü İlçe Teşkilatından Faruk Polat, kurban kesim yerlerini ve kurban satıcılarını ziyaret ederek vatandaşların huzurlu bir bayram geçirdiklerini söyledi.

Umut Kervanı Vakfı Şanlıurfa Şubesinin Eyüp Peygamber Camii yanındaki kurban kesim çadırını da ziyaret eden Yalçın, burada çalışanlarla hasbihal edip yaptıkları hayırlı çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

6-8 Ekim Kobani bahaneli olaylarda kurban eti dağıttığı esnada PKK/HDP’liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının hafızlardan silinmediğini, her kurban bayramına girildiğinde yüreklerinde canlandığını söyleyen Yalçın, tarih boyunca bunun silinmeyeceğini ifade etti.

Kurban yoğunluğunun geçen seneye oranla durgun olduğunu sözlerine ekleyen Yalçın, “Bayram dolayısıyla hem kurbanlık satan esnafı hem de Umut Kervanı Vakfı Şanlıurfa şubesinin kesimhanesini ziyaret ettik. Kurban yoğunluğunun geçen seneye göre biraz daha durgun olduğunu gördük. Kurban alıcılarıyla yaptığımız görüşmelerde kurban fiyatlarının yüksek oluşundan dolayı rağbetin düşük olduğu söylendi. Satıcılar da hayvanlara verilen yemlerin yüksek oluşundan dolayı kurban fiyatlarının yüksek olduğunu söylediler. Bunlar da kendi açılarından haklıdırlar.” ifadelerine yer verdi.

Kurban Bayramının zulüm altındaki mazlumların kurtuluşa vesile olmasını temenni eden Yalçın, “Bölgemizde, memleketimizde kurban bayramının huzur ve barış içerisinde idrak ediliyor olması bizleri mutlu etmiştir. Fakat diğer taraftan Arakan’da, Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de ve diğer İslam beldelerinde yaşanan vahşet ve zulümlerden dolayı kurban bayramına buruk bir kalp ve hüzünle girmiş bulunuyoruz. Rabbim bu bayramı mazlumları zulümlerden kurtuluşuna vesile kılsın. Şuana kadar herşey güzel geçiyor. Herhangi bir sıkıntı yok.Çok huzurlu bir bayram geçiyor vatandaşlarımız. Kurban ibadetlerini gönül rahatlığıyla yerine getiriyorlar.”şeklinde konuştu.

Parti olarak bayramlaşma programını da açıklayan Yalçın, tüm üyeleri ile Şanlıurfalıları bayramlaşmaya davet ederek, “HÜDA PAR Şanlıurfa İl Teşkilatı olarak Bayramın ikinci günü il binamızda saat 14.00 ile 17.00 arasında resmi bayramlaşmamız olacaktır. Tüm parti üyelerimiz ve halkımız davetlidir.” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan