Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Göktaş ve Güvenç davasında flaş gelişme

Göktaş ve Güvenç davasında flaş gelişme

( ŞANLIURFA – RHA ) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, 7 Haziran seçimlerinde kentten bağımsız aday olarak giren Mustafa Göktaş arasındaki hakaret davasında flaş gelişme yaşandı.

Şanlıurfa’nın televizyonlardan ve sosyal medyadan tanıdığı Bağımsız Milletvekili adayı Mustafa Göktaş hakkında hakaret davası açılmıştı. Dava ile ilgili sonuç kararı çıktı. Kararda,”İddianame de belirtilen sözlerin hakaret içeriği taşımadığı anlaşılmakta suçun yasal unsurların oluşmadığı anlaşılmakla CMK’nın 223/2-a gerekince atılı suçtan BERAATİNE.” yer aldı.

‘SÖZLER HAKARET İÇERİĞİ TAŞIMADIĞI ANLAŞILMAKTA’

Karar metninde,”Her ne kadar sanık ‘Mustafa Göktaş’, hakkında katılana yönelik 5237 sayılı TCK’nın 125/2, 3-a maddesinde düzenlenen ‘sesli yazılı veya görüntülü’ bir ileti ile kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçundan kamu davası açılmış ise de sanığın tüm aşamalarındaki atılı suçu işlediğine ilişkin savunmalarının aksini gerektirir sanığa isnat olunan suçu işlediğine dair ve cezalandırılmasına yeterli her türlü şüpheden uzak, kesin, inandırıcı, kanuni ve takdiri delil elde edilemediği, iddianame de belirtilen sözlerin hakaret içeriği taşımadığı anlaşılmakta suçun yasal unsurların oluşmadığı anlaşılmakla CMK’nın 223/2-a gerekince atılı suçtan BERAATİNE.” ifadeleri yer aldı.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan