Anasayfa / TÜM HABERLER / RÖPORTAJ / ‘Önemli olan zirvede kalabilmek’

‘Önemli olan zirvede kalabilmek’

(ŞANLIURFA-RHA) Profesyonel Eğitim Koçu Gülşah Kaygusuz, ” Elbette ki mümkün sıfırdan zirveye çıkmak dediğimiz şey kendi öz benliğimize kavuşmaktır esasında… “Sen yeter ki iste” deriz her zaman çok doğru, insan oğlunun isteyip de başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Başarı, bazen hayal ettiğini hayatında görmektir. Bazen sıfırdan zirveye çıkmak. Bazen bir işi en iyi yapanlardan biri olabilmek; bazen dün yaptığın işi bugün daha iyi yapabilmektir” dedi.

Başarılı olmak ile olmamak arasında çok ince bir çizgi vardır ve sadece bu çizginin ayrımının farkına varan insanlar tek kişilik zirve koltuğuna oturup keyfini yaşarlar. Doğuştan zengin bir aileye sahip değilseniz başarıya ulaşmak için önünüze çıkan her engeli tırnaklarınızla kazımak zorundasınızdır. Öyle ki Türkiye’de bile sıfırdan tırnaklarıyla zirveyi gören insanların sayısı yadsınamayacak kadar çok…Kimisi yolda işportacılık yaparken daha sonra fabrika sahibi oluyor, kimisi ise Hukuk Fakültesi’nden aldığı diplomayı çöpe atıp kaderine razı olmayıp zirveye çıkmak istiyor.

İşte böyle bir iştir başarı… Emek ister, sabır ister ve en önemlisi de bazen her şeyi hiçe sayıp savaşmayı ister. Başarı savaşını ise sadece cephanesinde azim olan kazanır. Maalesef başarı kimseye oturduğu yerden gelmiyor. Eski Yeşilçam filmlerinde kaldı, zengin bir patronun yanında işe girip, daha sonra gözüne girerek bütün malı mülkü üzerine yapmak…Maalesef baş olmak için arı gibi çalışma gerekiyor. İşte o zaman başarı kaçınılmaz olacaktır. Başarı için şunu demişti Kişisel Gelişimci Mümin Sekman, “Başarmak kendini şaşırtan sonuçlar almaktır. Skor tabelanızda yazan son rakam kimseyi şaşırtmıyorsa kariyer patinajı yapıyorsunuz demektir.”

Urfa Değişim gazetesi olarak Şanlıurfa’nın bozkırlarından çıkıp Ankara’da genç yaşına rağmen başarıdan başarıya koşan genç bir kadının başarı hikayesini konu edindik…Kaygusuz, genç yaşına rağmen kimseden bir şey beklemeden ve kimseden destek almadan başarı merdivenlerini hızlı çıkan isimlerden biri…İşte Şanlıurfa’dan Ankara’ya uzanan bir başarı hikayesi…

Gülşah Kaygusuz kimdir, sizi tanıyarak başlarsak?

29 Ağustosta Adana da doğdum. Profesyonel Eğitim Koçu ve İnsan Kaynakları Uzmanıyım. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Anadolu Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümlerinden mezun oldum. Benim için üniversite yılları kendimi keşfetme anlamında önemli tohumların filizlendiği yer oldu. Bu hayatta her şeyin her zaman daha iyisi olduğuna inanan bir felsefeye sahibim.

Lise yıllarımda uzun emekler sonucu birincilikle TBMM de stajyerlik hakkı kazandım ve iş hayatına siyasetin merkezi TBMM de başladım.Dur durak bilmeyen ben Uluslararası Bilim ve Eğitim Federasyonun da uzmanlık eğitimleri aldım ve kurumda eğitmen olarak devam ettim. Profesyonel olma yolunda ilerlemek için BİREYSEL KOÇLUK +INNOVATIC Yenilikçi Düşünce ve Yöneticiliğin Liderlik Teknikleri+ NLP Practitioner Eğitimleri aldım. İş hayatıma farklı bakış açısı katacağını düşünerek Kariyer Sokağının kapısını çaldım ve eğitim organizasyon işine ilk adımımı attı.

Kariyer hedefim büyük olmakla birlikte kısa sürede kendi markası Akademim Sosyal Eğitim Danışmanlığı kurdum. Genç yaşta başarılarımı zirvede tutarak yazdığım yazılar ve yaptığım seminer programları ile dikkat çekmem sonucu basınla tanıştım. Bir çok lise, üniversite ve kurumlarda “Etkili İletişim, Kişisel Gelişim, Liderlikte Başarı Sırları ve Cesur ol, Hayal et, Yap “eğitimlerini verdim. Eğitimlerimi vermeye devam etmekle beraber çok yakında çıkaracağım kitabım ile okurlarımla buluşmayı bekliyorum.

Halen Akademim Sosyal Eğitim Danışmanlık kurucusu, TEGV de eğitmen, Türkiye Gençlik Konseyi’nde Ankara teşkilat başkanı, Profesyonel Eğitim Koçu ve İnsan Kaynakları Uzmanı olarak kariyerime devam etmekteyim…

Bağlı bulunduğunuz kurum ve kuruluşlar var mı? Varsa buralarda ne gibi misyonlar ve görevler üstleniyorsunuz?

Öncelikle Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda gönüllü eğitmenlik yapıyorum, her çocuğun geleceğine dokunmak güzel bir duygu… Türkiye Gençlik Konseyi Ankara teşkilat başkanıyım ve önce insan diyerek çıktığımız bu yolda geleceğin nesli GENÇLİK için elimizden geleni Türkiye’nin her yerinde yapıyoruz Ve son olarak olan Nwork İnternational A.Ş de Türkiye distribütörüyüm. Ürün grubu olarak Mucizevi bitki ‘çörekotu (nıgella)’ndan faydalanılmıştır. Firmamız, bu mucizevi ve çok övgülere layık olmuş bitkinin, dünyadaki en büyük üretici, dağıtıcı ve satıcısı olmaya adaydır. Bu hedefine emin adımlarla ilerlerken benim ise en büyük hedefim dünyanın her yerinde yıkılmaz organizasyonlar kurmak ve kurdurtmak…

Her tarafta ve her kitapçıda satılan kitaplarda kişisel gelişim adı altında başarıyı öven ve tetikleyen yazılar bulabilmek mümkün oluyor. Peki, sizce nedir kişisel gelişim?

Aslında bakarsanız “ insanlar potansiyel ile doğar ” yani Kişinin herhangi bir alanda sahip olduğu potansiyeli biraz daha öteye taşıması işine kişisel gelişim diyebiliriz bence.. Ve unutmamak gerek ki her insanın şu anki hal ve durumundan kendisinin en yüksek hal ve durumuna geçiş yapmayı bilinçli olarak istediği anda başlar kişisel gelişim.

Kadın ve başarı arasında nasıl bir bağ vardır sizce?

Farklılıkları fırsata dönüştürmek kadının en iyi yaptığı şeydir ve bu da onu kaçınılmaz bir başarıya iter. Bir diğeri ise kadınlar anaçtır (sahiplenici) bunu çok iyi yönetiyorlar ve işini sahiplenen kadını zirvede görmek yine kaçınılmaz olacaktır. Ve uygusal zekalarını iyi kullanan kadınları çok seviyorum çünkü bu onları 1-0 öne geçiriyor daima….

Sıfırdan zirveye çıkan çoğu insanın başarıları bize yıllarca okutuldu okullarda. Peki sizce mümkün müdür sıfırdan zirveye çıkmak?

Elbette ki mümkün sıfırdan zirveye çıkmak dediğimiz şey kendi öz benliğimize kavuşmaktır esasında… “Sen yeter ki iste” deriz her zaman çok doğru, insan oğlunun isteyip de başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Başarı, bazen hayal ettiğini hayatında görmektir. Bazen sıfırdan zirveye çıkmak. Bazen bir işi en iyi yapanlardan biri olabilmek; bazen dün yaptığın işi bugün daha iyi yapabilmektir. Herkes zirveye çıkmak ister önemli olan zirvede kalabilmek… Buna çok iyi bir örnek olacaktır Sezen Aksu, Haydi Şansım’ adlı ilk albümü sadece 50 kopya sattı!  Hayal kırıklıkları, hayat kırıklığına dönüşmedi. Her şeye rağmen, ‘avaz avaz şarkı söylemeye’ devam etti. İşine kalbini koydu, ekol oldu. Dedim ya; herkes zirveye çıkmak ister önemli olan zirvede kalabilmek…

Her başarının bir son kuIIanma tarihi vardır.” der ünlü Kişisel Gelişimci Mümin Sekman. Bu sözü açacak olursak?

Evet aslında bakarsak “başarınızın limiti sizsiniz” İnsan da kitap gibidir, değeri ’içindekiler’ kadardır ve bir gün kitabın son sayfası geleceğiz…Önemli olan sürekli ve yeni başarılar elde etmek arzusu.

Bir ara sosyal medyada bir yazınızda başarı asidir demişsiniz. Bunu biraz açıklar mısınız?

Düzeltecek olursak “başarı asi(l)dir” dedim yani hem asidir hırçın ve istekli hem de asildir tutkulu ve zahmetli… Başarmak istiyorsak onu nefes almak kadar çok istemeliyiz. Nasıl ki her gün su içmek ihtiyaçsa, yemek yemek, uyumak vs başarı da vazgeçilmez bir tutku olduğu sürece her şey mümkün.

Başarının temel yapı taşı çalışma mıdır sizce yoksa altında başka nedenlerde yatar mı?

Çalışmak, çalışmak çok çalışmak. Kimse size oturduğunuz yerden başarı anahtarını altın tepside sunmayacak. Eğer bunu gerçekten istiyorsan git ve kendin al, öğrenmen gerekenleri öğrenmeden başarının B’sinden dahi bahsedemezsin. Belki ilk seferde olmayacak ama kimse size kolay olduğunu söylemedi zaten..! Düşünsene küçüktün ve yürümeyi sürünerek, yüzlerce kez düşerek öğrendin. Başarıda böyle bir şey başarı senin bebeğin onu nasıl büyütmek istediğin ise senin tercihin.

Gülşah Kaygusuz için yükselmek mi, çok para mı ya da kariyer mi?

Cevap: Şöyle ki benim için bunların hepsi doğru orantılı. Para olmadan kariyer olmaz, kariyer olmadan para olmaz. Ve bu ikisi yoksa yükselmeden bahsedemeyiz.

Son olarak eklemek istediğimiz bir şey var mı?

Tabi ki madem bu kadar başarıdan bahsettik şunları eklemek isterim… İnsanlar, kendileri yapamayacağı için size imkânsız derler. Başkasının yapmadığı bir şeyi yapmadan, efsane olamazsınız. Haliyle diğer insanları dinleyerek sadece “diğer insanlar gibi” olacaksınız.

Zorlayın, zorlayın ve zorlayın… Benim bugüne kadar isteyipte yapamadığım, gerçekten uğraşıpta elde edemediğim bir şey olmadı.

Röportaj:Ahmet Can-Murat Doğan

Advert

İlginizi Çekebilir

Acı tablo: Konserden geri dönüşüme (VİDEOLU)

Urfalı sanatçı Hozan Serwan (Cuma Sedefdişi) son dönemlerde yaşanan sürecin beraberinde getirdiği sıkıntıları en çok …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan