Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Ceylanpınar’a çöp bertaraf istasyonu yapılacak
????????????????????????????????????

Ceylanpınar’a çöp bertaraf istasyonu yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonundan gelen ekipler Ceylanpınar-Viranşehir arasında yapılacak olan çöp bertaraf istasyonu için incelemelerde bulunuldu.

Ceylanpınar’a geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan çöp aktarım istasyonunda toplanan çöpler bertaraf edilmek ve geri dönüşüme kazandırılmak amacıyla 150 Km uzaklıktaki Şanlıurfa çöp bertaraf istasyonuna gönderiliyordu. Ancak Ceylanpınar-Viranşehir arasına yapılacak çöp bertaraf ve geri dönüşüm istasyonu ile artık çöpler 20 km uzaklıkta bertaraf edilecek. Bertaraf istasyonunun yapılmasıyla çöpler geri dönüşüme tabi tutulacak, işe yaramayan çöpler bertaraf edilecek. Ayrıca istasyonun yapılmasıyla birlikte istihdam da sağlanmış olacak.

Konuyla alakalı açıklama yapan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Sektöre yöneticisi Arif Karbak, 2011 yılında hazırlanmaya başlanan projenin hayata geçirileceğini söyledi. 15 entegre tesisten biri olan Ceylanpınar-Viranşehir çöp bertaraf istasyonu için incelemelerde bulunduklarını belirten Karbak, “2011 yılında hazırlıklarına başlanan ve Türkiye’de Ceylanpınar ile Viranşehir’de içinde olan 15 entegre katı atık projesinin proje hazırlıkları tamamlandı. Bunların Avrupa Birliği finansmanıyla hayata geçirilmesi söz konusu. Bizim bu ziyaretimiz de Ceylanpınar-Viranşehir projesinin bir değerlendirme, saha gezisi ve toplantısı için geldik. İlk saha gezimizi de Ceylanpınar’daki çöp transfer istasyonu oldu. Bundan sonra da ön görülen yeni depolama sahasına gideceğiz. Viranşehir’deki eski çöp sahalarını göreceğiz ve en son Şanlıurfa’daki çöp depolama alanlarını göreceğiz.  Bu şekilde toplantımızı yapıp Ankara’ya döneceğiz. ” diye konuştu.

Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği’nden gelen ekiple birlikte Ceylanpınar çöp aktarım istasyonunda incelemelerde bulunduklarını ifade ederek, “Kendileriyle yapmış olduğumuz istişarelerle inşallah en kısa zamanda Ceylanpınar-Viranşehir çöp depolama tesisinin bir an önce hayata geçirilip hizmete girmesi konusunda mutabakata vardık. Tamamen Avrupa Birliği finansmanıyla yapılacak istasyonun yapımı için toplantı yaptık. ” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan