Anasayfa / TÜM HABERLER / Öğretmenler için il içi mazerete bağlı tayin talebi karşılandı

Öğretmenler için il içi mazerete bağlı tayin talebi karşılandı

(ŞANLIURFA-RHA) Eğitim Bir-Sen tarafından önerilen öğretmenlerin il içi mazerete bağlı tayin talebi kabul edildi. İl içi mazerete bağlı yer değişikliği yapamayanlar için ikinci bir başvuru hakkı tanındı.

Mazerete bağlı yer değişikliği hakkında yazılı açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, “2017 yaz dönemi mazerete bağlı yer değişikliklerinde kişinin tercihine bağlı olarak mazeretin bulunduğu ilçe emrine atama yapılması konusunda gerekli işlemlerin yapılması için, Millî Eğitim Bakanlığı’na yazdığımız yazı ve yetkililerle yaptığımız görüşmeler sonuç verdi.” dedi.

Coşkun, “Millî Eğitim Bakanlığı ile görüşerek, il içi mazeret tayini bekleyen öğretmenlerimizin sıkıntılarını paylaşmış, mevcut durumun eğitimin verimliliğini olumsuz etkilediğini, sorunun acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etmiştik.” diyen Coşkun, “Bakanlıktan yapılan açıklamada, ‘İl içi mazerete bağlı yer değişikliği yapamayanlar için ikinci bir başvuru hakkı tanındığı, 15-16 Eylül tarihlerinde başvuruların alınacağı ve 17 Eylül tarihinde sonuçların açıklanacağı, il içi ve iller arası tercihte bulunanlar arasında adaletsizliğe neden olmaksızın puan üstünlüğüne göre atamaların yapılacağı’ kamuoyuyla paylaşılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan