Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Köylüler tarlalarını satma aşamasına geldi
Ruha Haber Ajansı, Şanlıurfa, Şanlıurfa Haberleri, Ruha Ajans, Sulama Sorunu

Köylüler tarlalarını satma aşamasına geldi

(Ş.URFA-RUHA AJANS) – Şanlıurfa’da çiftçilerin kanayan yarası haline gelen sulama sorunu çiftçileri bezdirecek noktaya kadar geldi.

SU KANALINDA SU YOK…

Şanlıurfa’da her ne kadar sulama sorunu çözüldüğü söylense de Akçakale’de halen bazı köylerin sulama sorunu çektiği ve bundan dolayı tarlalarını satma aşamasına geldiği öğrenildi. Bu köylerden biri de Akçakale’deki Haktanır Köyü…Köyde sulama kanalları olmadığı için çiftçilere su tekne adı verilen küçük kanallarla sağlanıyor. Bu tür küçük kanallarla idare etmek zorunda kalan Haktanır Köyü sakinleri artık o küçük su kanalını bile bulamıyor.

SU KANALI DEĞİL SU BİRİKİNTİSİ…

Öyle ki Haktanır Köyü’ne verilen su birçok köyden geçiyor ve maalesef su köye gelene kadar bitme aşamasına geliyor. Köy yaklaşan su gelene kadar su birikintiye dönüşüyor. Köyün sakinlerinden birçoğu bu durumdan dolayı tarlalarını elden çıkarmaya başladı.

ERAT: BÖYLE DEVAM EDERSE DE TARLAMIZI SATMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ KALMAYACAK

Haktanır Köyü sakinlerinden emekli öğretmen Mehmet Ali Erat, sulama sorunundan dolayı tarlasını satma aşamasına geldiğini ifade etti. Haktanır, “Akçakale’nin Haktanır Köyü’nde ikamet etmekteyim.Köyün genelinde su mevcut ancak biz tarlalarımızı  sulayamıyoruz.  Bağlı bulunduğumuz 28.Tekne’den biz faydalanamıyoruz ve tarlamızı sulayamıyoruz. Akçakale’de Haktanır Köyü’nde 500 dönüme yakın tarlamız var. Hepsi susuz, hatta yeğenlerimden biri tarlasını sattı ve biz de satma aşamasına geldik. Böyle devam ederse de tarlamızı satmaktan başka çaremiz kalmayacak. Su olmadığından kimse de almak istemiyor. Kanaletin yüksekliği 7, genişliği ise 50 cm’yi buluyor. Bizim önümüzde 7 tane tarla sulama yapıyor, ancak bize gelene kadar su bitiyor” dedi.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan