Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Antep biber içinde harekete geçti

Antep biber içinde harekete geçti

(Ş.URFA-RUHA AJANS) – Şu ana kadar Şanlıurfa’nın bu alanda pasif olduğunu gören Gaziantep fıstık, kurutmalık, gastronomi gibi Şanlıurfa’nın önemli değerlerini kendi bünyesine kattı. Bunda Antep’e kızmak olmaz. Hani Şanlıurfa’da bir laf var ya, “yemeyenin malını yerler.”

ANTEP İŞİ SANAYİYE DÖKECEK

Antep’in yanı sıra çiğ köfteyi de Adıyaman’a kaptıran Şanlıurfa’nın elinde kalan son ürün biber de gitmek üzere…Öyle ki Şanlıurfa’da halen ilkel yöntemlerle biber yapıladursun, komşu Antep işi sanayiye dökmek ve biberden şehre istihdam sağlamak için harekete geçmeye hazırlanıyor. Şanlıurfa’da yetkililerin de biber ekimi yapan ve üretimini üstlenen vatandaşlara sahip çıkmamasından ve yer tahsisi yapmamasından dolayı biber kısa bir süre içinde Gaziantep ile anılabilecek.

TESİS YAPILMASI VE PAZAR ÜRETİLMESİ GEREKİYOR

Ekim sonunda İsot Festivali’nin yapılacağı Şanlıurfa’da ise pul biber üreticileri, tesis yetersizliği bir yana yeterli ekonomik desteği de bulamadıklarından hala eski yöntemlerle pul biberi yapıp, kendi pazarlarını üretmenin gayreti içindeler…Şanlıurfa’nın biber pazarında daha fazla söz sahibi olabilmesi ve ürünün Şanlıurfa ili ile özdeşleşebilmesi için yeni işleme tesislerinin kurulması ve markalaşmaya dönük çalışmaların arttırılması gerekiyor. Bunda da başta Valilik, belediyeler ve ilgili kurumlarında harekete geçmesi gerekiyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan