Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Devletin aracını şahsi işlerinde kullanıyorlar

Devletin aracını şahsi işlerinde kullanıyorlar

(Ş.URFA-RUHA AJANS) – Şanlıurfa’da herkesin alışık olduğu bir manzara var, o da devletin resmi araçlarının bilinçsiz bir şekilde özel işlerde kullanılması.

YASA VAR ANCAK DENETLEYEN YOK

Hangi makamlara araç tahsis edileceği temel olarak 237 sayılı Taşıt Kanununda düzenlenmiş. Ancak, kanun, uygulamada çıkan sorunları çözmekte yetersiz kalınca, 2007 yılında Başbakanlık Genelgesi çıkarıldı. 2007/3 sayılı Başbakanlık Genelgesi hangi makamların emir ve zatlarına araç tahsis edileceğini, hangi makamlara araç tahsis edileceğini aşağıdaki şekilde düzenlemiştir. Üzerinden 6 yıl geçtiği için bu genelgeyi tekrar hatırlatma gereği duyuyoruz. Çünkü Şanlıurfa devlet dairelerinde ve resmi kurumlarda çalışan birçok kişi, devletin sadece kurumlarda kullanılması için verdiği araçları kendi özel işlerinde kullanmaya başlaması, açıkça bir suistimal örneği oluşturuyor.

EN ÇOK BELEDİYELERDE VAR…

Şanlıurfa’da bazı kurum çalışanları ve amirleri kamuya ait araçları kendi özel işlerinde kullanıyorlar. Bunun en somut örnekleri ise belediyelerde görülüyor. Öyle ki belediyelerde bulunan araçlar mesai bitiminden sonra kontak kapatması gerekirken, aksine her yere götürülüyor. Üst merciler tarafından denetim altına alınmayan bu durumdan dolayı, devletin parası çalışanların keyfiyetine gidiyor.

SORUŞTURMA AÇILDI

Şanlıurfa’da resmi kurumların araçlarının şahsi işlerde kullanılmasının bir örneği de önceki gece yaşandı. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Evde Bakım Aracı’nın orada çalışan bir kişi tarafından biber taşıma da kullandığı öğrenildi. İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, konuyla ilgili ajans çalışanlarına yaptığı açıklamada, durumu suistimal eden kişi veya kişiler hakkında soruşturma açıldığını ifade etti.

HANİ HAPİS CEZASI VARDI?

Yasaya göre resmi araçları şahsi işlerinde kullananlar hakkında ağır yaptırımlar var. Bunun en somut örneği de 2011 yılında yaşandı. Yalova’nın Çiftlikköy ilçesi Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, resmi plakalı makam aracını özel işlerde ve seçim çalışmalarında kullandığı gerekçesiyle 25 gün hapis cezasına çarptırılmış, ceza ise paraya çevrilmişti. Şanlıurfa’da durumun bu derece ciddi boyutlara ulaşmasında denetim mekanizmasının yeterli seviyede çalışmadığının göstergesi.

İşte hakkında soruşturma başlatılan o araç:

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan