Anasayfa / TÜM HABERLER / Başbakan Yıldırım: Siz Türkiye’nin geleceğine yüzde 70 destek verdiniz

Başbakan Yıldırım: Siz Türkiye’nin geleceğine yüzde 70 destek verdiniz

(Ş.URFA-RUHA AJANS) – Bugün Şanlıurfa’ya gelerek 2017-2018 eğitim-öğretim yılının açılışını yapan Başbakan Binali Yıldırım, Valilik ziyaretinin ardından özel bir otelde STK temsilcileri ile bir araya geldi. Otelde düzenlenen toplantıda Şanlıurfalılara seslenen Başbakan Yıldırım, 16 Nisan’daki halk oylamasına vurgu yaparak, “Milletin sesine kulak vererek tam ve sivil bir yasa sizin oylarınıza sunuldu. 16 Nisan’daki halk oylamasında Türkiye büyük bir destek verdi ama Şanlıurfa’nın verdiği destek daha önemli. Ama siz Türkiye’nin geleceğine yüzde 70 destek verdiniz. Sizin bu bölgenin türküsünde ne diyor, benim bu derdime derman bulunmaz diyor. Sizler milletin derdine dermen oldunuz” dedi.

İşte Binali Yıldırım’ın konuşmasından satır başları:

ŞANLIURFA FETÖ DİYE ADLANDIRILAN KÜRESEL TERÖR ÖRGÜTÜNE, PENNSYLVANİA’DAKİNE DÜNYAYI DAR ETTİNİZ

Yıl 1919 Mondros Mütarekesi ile işgal başladı. Bir İngiliz subayı ve bir zırhlı otomobille geldikleri; Urfa’da galip bir askerin devleti neden karşılanmıyor diye soru sorar. Nusret bey, haksız yere bir yeri işgal eden kuvveti karşılamak bize düşmez. Bir misafir olarak gelseniz sizi Birecik’te karşılarız. Urfa’nın Urfalıların bu konudaki kararlığını ortaya koymuştur. Aynı Urfalılar yakın zamanda bir yıldan önce bir kez daha ortaya koydular.15 Temmuz işgal girişimi gecesi bütün Şanlıurfa meydana çıktı. Bayrağa, ezana ve salalarımızı sahip çıktınız. Milli iradeye, toprağa ve şehitlerime sahip çıktılar. Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına hemen cevap verdiniz. O gece büyük bir zafer kazandı. Şanlıurfa FETÖ diye adlandırılan küresel terör örgütüne, Pennsylvania’dakine dünyayı dar ettiniz. O gece Şanlıurfa’nın bütün camilerinden sala sesleri yükseldi. Bu vesileyle bütün şehitlerimiz Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Bu millet için canını veren şehitler başımızın tacıdır. Yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir. Milletin sesine kulak vererek tam ve sivil bir yasa sizin oylarınıza sunuldu. 16 Nisan’daki halk oylamasında Türkiye büyük bir destek verdi ama Şanlıurfa’nın verdiği destek daha önemli. Ama siz Türkiye’nin geleceğine yüzde 70 destek verdiniz. Sizin bu bölgenin türküsünde ne diyor, benim bu derdime derman bulunmaz diyor. Sizler milletin derdine dermen oldunuz. Kendisine milletten güçlü görmeye çalışan hainlere gerekli dersi verdiniz. Daha güçlü geleceğe daha umutla bakıyoruz. Anayasa değişikliği ile 80milyou kucaklayan bir anlayışla, etnik farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edip yolumuza devam edeceğiz. Bu ay yıldızlı kubbenin altında 80 milyon olarak yaşayacağız. Hedef muasır medeniyetler zirvesinin üzerine çıkmak. Cumhuriyetin 100. Yılında hedefimiz parmakla gösterilen ülkeleri arasına gireceğiz:

ANA MUHALEFET İKTİDARIN ALTERNATİFİ DEMEK

Şanlıurfa dün olduğu gibi bugün de gelecekte de Türkiye’yi muasır medeniyetler zirvesine taşıyacak en önemli il olma yolundadır. Ama ne yazık ki muhalefet cephesinde aynı hassasiyet yok. Bu bölgede Ortadoğu’da Kafkaslar ’da böyle bir büyüme yok. Ama Türkiye muhalefeti diyor ki Türkiye’nin büyüme rakamları inandırıcı değil. Bugün Avrupa Birliği’nin yayın organları bile, tüm küresel baskılar rağmen, savaşlara rağmen Türkiye’nin elde ettiği bu başarıyı bir destansı hikâye gibi anlatıyorlar. Ana muhalefet iktidarın alternatifi demek. Şunları şunları iyi yapmıyorsunuz de. Şanlıurfa’nın sulama sorunu şöyle çözerim de, elektrik sorununu böyle çözerim de. Yürüyünce milletle beraber yürüyeceksin. Yürü millet seninle birlikte yürüsün. İşte 15 Temmuz gecesi bunun en güçlü örneğidir.

URFA GENÇLİK DEMEK GELECEK DEMEK

Bugün ders başı yaptık. Niye Urfa’yı seçtik? Çünkü Urfa en genç yaş ortalaması çünkü Urfa gelecek demek. Urfa gençlik demek gelecek demek. Bir de Urfa’da bir öğretmenimiz var. Memleketine Urfa’dan giderken alçak teröristler tarafından şehit edildi. Dedik ki Urfa’ya gidelim. Onun adının yaşadığı bu mübarek şehirde bu açılışı yapalım. Necmettin Yılmaz ruhun rahat olsun. Onlardan senin hesabın soruldu, tümü yok edildi, etkisiz hale getirildi. Sivil vatandaşlarımızı genç, yaşlı, kadın demeden silah doğrultan her bir terör örgütü elemanını etkisiz hale getirinceye kadar bu mücadele devam edecektir. Mücadele beka mücadelesidir, birliği ve kardeşliği bozmaya çalışanlara verilen mücadeledir. Urfa başından beri bu mücadele de bizimle beraber oldu.

ORDA DEVLET KURMAYA ÇALIŞANLAR, ULUSAL GÜVENLİĞİMİZİ TEHDİT EDECEK HER TÜRLÜ GİRİŞİM GEREKLİ KARŞILIĞI GÖRECEKTİR

Ceylanpınar sınır kapımız işte Şanlıurfa içinde yer alıyor. Burada neler oluyor neler bitiyor sınırın öbür tarafında sizler takip ediyorsunuz. Bugün tüm dünyanın sırt çevirdiği bir insanlık dramı orada yaşanıyor. Onlara tek kapı açana Türkiye oldu, çünkü bizim inancımız bunu gerektiriyor. Orda devlet kurmaya çalışanlar, ulusal güvenliğimizi tehdit edecek her türlü girişim gerekli karşılığı görecektir. Bunu herkesin kafasına koyması gerekir. Kimse Güney sınırımız oldu, bittiler iş çevirmeye kalkmasın. Türkiye bu konuda kararlıdır. Burası kardeşlik coğrafyası, Şanlıurfa inancın ve hoşgörünün merkezidir. Şanlıurfa’ya ve burada yaşayan 2 milyona yakın vatandaşımıza olan hizmetimiz devam edecektir.

TARIMI YİNE BİR URFALIYA EMANET EDELİM DEDİK FAKIBABA’YI TARIM BAKANI OLARAK TAYİN ETTİK

Şanlıurfa’ya 15 yılda 12 bin derslik yaptık. ve bugün ilk ders zilini çaldık. Şu ana kadar yaptığımız yatırımların değeri 2 milyar 430 milyon. Şanlıurfa’da 156 yılda 12 tane devlet hastanesi yaptık. Gençlerimizi de unutmadık, 36 adet gençlik merkezi yaptık. Şanlıurfa’nın en önemli ihtiyacı nedir? Tarım, tarımsal kalkınma… Faruk Bey’in bu ülke için, Urfa için önemli hizmetleri oldu. Tarımı yine bir Urfalıya emanet edelim dedik Fakıbaba’yı tarım bakanı olarak tayin ettik. Faruk Bey’den aldığı bayrağı daha da yukarıya taşıyacak. GAP Projesi yıllardan beri devam ediyor ve bu bölgenin kurtuluşu olarak nitelendiriliyor.

 ŞANLIURFA’YA YATIRIM DEMEK GELECEĞE YATIRIM DEMEK

Yollar, altyapı… Şanlıurfa’da uzun yıllar Ulaştırma bakanlığı yaptım. Sadece 28 kilometre bölünmüş yol vardı. Plakanın yarısı kadar bile değildi. Bugün 377 kilometre bolunmuş yol var. Halı hazırda Kuzey Batı yolu inşaatımız var. Burayı düşünürken Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır olarak düşünmemiz lazım. Ama buraya Adıyaman’ı, Mardin’i, Şırnak’ı da ilave edebilirsiniz. Yeni yatırımlarla desteklerimiz artmaya devam edecek. Yakında bütün yatırımcılar burada inşaatlara başlayacaklar. Bu bölgeye, Şanlıurfa ilimize yaptığımız yatırım ve destek miktarı 32 milyar 624 milyon… O yüzden Şanlıurfa’nın yatırımda sırası 17’cilikten 10’uncu sıraya geldi. Çünkü Şanlıurfa bize her zaman karşılığını verdi ve vermeye de devam edecek. Çünkü Şanlıurfa’ya yatırım demek geleceğe yatırım demek, kardeşliğe yatırım demek ve birliğe yatırım demek. Son 7 yıl içerisinde 7 milyon vatandaşımıza iş ve aş temin ettik. İş bulduklarımızın da daha fazla iş katılımı oldu. Ama Avrupa’nın böyle bir sorunu yok. İş verecek ama iş verecek adamı yok. Bizi farklı kılan da bu…

Hedef ne? 2023’e giderken Türkiye ortalamasını yakalamak. Hep birlikte 25 bin dolarları yakalamak. Ama yetmez. Türkiye’nin çok iyi bir noktaya gelme potansiyeli var ve hakkı da var. Bunu başaracağız: Güçlü iktidarla, birlikle ve kardeşlikle halledeceğiz. Enerjimizi FETÖ ile PKK ile DEAŞ ile harcamayacağız.

LAF ÜSTÜNE LAF DEĞİL İŞ ÜSTÜNE İŞ KOYACAĞIZ

Türkiye büyük badirelerden geçti. Son 1 yılımıza bakalım. Mayıs 2016’da göreve geldim. 15 Temmuz’da hain ve alçak bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Ondan sonra malum yaşadığımız bir ekonomik kriz var ama bunu çok hissettirmedik. 15 Temmuz’dan sonraki son 3 ayda yüzde 5 büyüme ve aldığımız tedbirlerle piyasayı rahatlattık 2015’in ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüme… Bu seneyi yüzde 5’in üzerinde bir büyüme ile kapatacağız. Sene ye de aynı öbür sene de aynı olacak. Çünkü biz bu büyümeleri yakalayamazsak işsizliği aşağı çekemeyiz. Daha çok üretim yapmamız lazım, daha çok insanımıza iş ve aş bulacağız. Laf üstüne laf değil iş üstüne iş koyacağız. Sözlerimizin sonunda bir kez daha hepinizi, STK’ları, esnafı ve bütün vatandaşlarımızı sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Şanlıurfa’yı sizleri, sizleri de Allah’a emanet ediyorum.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan