Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Yıldırım: Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmamız gerekiyor

Yıldırım: Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmamız gerekiyor

(Ş.URFA-RUHA AJANS) – Şanlıurfa’da eğitim-öğretim konusunda konuşan Binali Yıldırım, Türkiye’nin muasır medeniyetler zirvesine çıkması için eğitim konusunun üzerine düşülmesi gerektiğini de ifade etti.

YILDIRIM: BU DEĞİŞİMİ OKUMA VE DEĞİŞİME GÖRE TÜRKİYE’NİN DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜNÜ GERÇEKLEŞTİRMEMİZ GEREKİYOR

Başbakan Yıldırım, dünyanın sürekli değiştiğini ve buna bağlı olarak da eğitimin değiştiğini ifade ederek, “Dünya değişiyor. Bu değişimi okuma ve değişime göre Türkiye’nin değişim ve dönüşümünü gerçekleştirmemiz gerekiyor. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmamız gerekiyor. Bunu siz değerli çocuklarla gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin aydınlık geleceğinin yarınları, öğretmenlerimizle gerçekleştirilecek. Türkiye’nin geleceğine değer katacak. Eğitimin bir millet için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Taşa ve toprağa yapılan yatırım sınırlıdır. İnsana yatırım yapmak sınırsız, ömür boyu sürer. Eğitim bütün aşamalarında fırsat eşitliğini, bilimsel temele dayanan bir eğitim oluşturmaya çalışıyoruz. Eğitimde değişiklik oluyor. Dünya değişiyor, yeni yeni teknolojiler, yeni bilgiler internetle, bilişimle ayağımıza geliyor. Değişimi okumak, değişime göre kendimizi gözden geçirmek zorundayız. Okulların fiziki ihtiyaçlarını gidermek, eğitimin içeriğini ve muhtevasını geliştirmek zorundayız. 1 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı, uzmanlarımız çalıştı. Velililerle görüşmeler yapıldı. Müfredat, yeniden oluşturuldu. Uluslararası standartlar kıstas alınarak yeniden oluşturuldu. Yabancı dil eğitimi yeniden ele alındı. Sadece gramer eğitimiyle sınırlı kalan eğitim, bu sistem terk ediliyor pratikte dil öğretilerek yeni bir çalışma yapılacak. Müfredatı niye değiştiriyorsunuz diyorlar. Ekonominin, gençlerin, eğitim değişim gerektirdiği için değiştiriyoruz. Ana muhalefet her zaman olduğu gibi her şeye karşı. Çağ dışı uygulamalar dışında bir fikri yok. 2018 158 gözden geçirilmiş müfredatla eğitime başlayacaklar” dedi.

Velilere seslenen Yıldırım, eğitim ile ilgili dedikodulara itibar etmemeleri gerektiğini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Velilerden istirhamım, eğitim ile ilgili dedidokulara itibar etmemeleri. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip edecek sistemi müfredata ekliyoruz. Özgür düşünmeyi, eleştirmeyi, çocuklarımızın bilgi ve beceriyle donatılması için gerekli çalışmaları yapacağız. Yeni müfredatta göreceksiniz. 1 milyondan fazla öğretmenimiz Türkiye’nin her köşesinde görev yapıyor. Her türlü tedbiri alıyoruz eğitim ile ilgili.”

Öte yandan Binali Yıldırım alandaki öğrencilere, “TEOG kaldırılsın mı?” diye sorunca öğrenciler hep beraber “evet” dedi.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan