Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Yılmaz: Türkiye eğitimi iyi yoldadır

Yılmaz: Türkiye eğitimi iyi yoldadır

(Ş.URFA-RUHA AJANS) – Başbakan Binali Yıldırım, 2017-2018 eğitim-öğretim sezonunu açmak için Şanlıurfa’ya geldi. Hacı Abdurrahman Demir Ortaokulu’nda öğrencilere seslenen Binali Yıldırım, eğitim sistemi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldırım’a Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve milletvekilleri eşlik etti. Başbakan Yıldırım’dan önce kürsüye çıkan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’deki eğitimin iyi bir seviye de olduğunu ifade etti. Yılmaz, “Bu yıl ilk defa anaokolu, 5 ve 9. sınıflarda değişikliklere gidilecektir. Ek yetiştirme kurslarını sürdüreceğiz. Mesleki ve teknik okullarının performanslarına yönelik karne verilecek. Biz de müfredatı çağa uydurmak zorundayız. Değişmeyen tek şey değişimdir. Dünyada Türkiye’nin satın alma gücü 13. sıradayız. Beşeri sermayemiz bulunuyor. Mücevheri çıkarmak ancak eğitimle olur. Türkiye eğitimi iyi yoldadır. Cehalete ve yoksulluğu zafer kazanırsak çok önemli noktalara ulaşacağız. Allah birliğimizi daim etsin. Yeni eğitim – öğretim yılının öğrenci, veli ve öğretmenlerimize hayırlar getirmesini diliyorum.”şeklinde konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan