Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Yılmaz: Büyük ihmallerin, büyük ihtiyaçların olduğu bir ilimizdi (VİDEOLU)

Yılmaz: Büyük ihmallerin, büyük ihtiyaçların olduğu bir ilimizdi (VİDEOLU)

(Ş.URFA-RUHA AJANS) – AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulunan Yılmaz, Şanlıurfa’da AK Parti dönemi öncesinde ihmal olduğunu ifade etti. Yılmaz, “Belediyeler yerel kalkınmada öncü kurumlardır. Biz yerel yönetimlere önem veren bir siyasi partiyiz. Ak Parti bir anlamda yerel yönetimlerden doğarak büyüyerek merkezi idareye geldi. Yerel yönetimlerdeki başarısıyla, çalışmalarıyla halkın güvenini kazanan cumhurbaşkanımız ve o dönemki ekip zamanla da merkezi idare de ve ülkenin genelinde halkımızın güveniyle büyük hizmetler yaptı. Önümüzdeki süreçlerde de en fazla önem verdiğimiz alanlardan birisi de  yerel yönetimlerimizdir. Bir taraftan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan güzel şehir ortamları, yaşanabilir ortamlar oluşturan yönetimler, diğer taraftan da insanımızın gönlüne dokunan, sadece fiziki hizmetler vermekle kalmayan, onların gönlüne dokunan, özellikle de gariplere sahip çıkan, her köşede yaşayan vatandaşlarımıza ulaşan, onlarla gönül bağı kuran yerel yönetimlerdir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz bu konuda çok önemli, bugüne kadar çok önemli işler yaptı. Şanlıurfa çok büyük bir ilimiz, hem alan itibariyle hem de nüfus itibariyle, kırsalı çok geniş bir ilimizdir. Maalesef AK Parti öncesi dönemlerde büyük ihmallerin, büyük ihtiyaçların  olduğu bir ilimizdi. Son 15 yılda cumhurbaşkanımızın liderliğinde onun Urfa’ya duyduğu büyük sevgi ve büyük ilgiyle birlikte çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Sadece sulama da, GAP’ta, ekonomik yatırımlarda değil yerel yönetimler anlamında da, şehirleşme anlamında da çok önemli hamleler gerçekleştirdik” dedi.

BÜYÜKŞEHİRE KURUMSAL YAPI VURGUSU

Öte yandan Yılmaz, Şanlıurfa’nın Büyükşehir illeri içinde yeni olduğunu ve zamanla kurumsal bir kimlik kazanacağını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti:

Bir taraftar geçmişin ihmallerini, açıklarını kapatmaya çalışıyoruz, bir taraftan da bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Çiçeği burnunda bir ilimiz, yeni büyükşehir olan bir ilimiz Şanlıurfa. Önümüzdeki dönemlerde kurumsal kapasitesini arttırarak ilçe belediyelerimizle birlikte  onlarla bir ekip anlayışı içinde merkezi idare, yerel yönetim, iş dünyası, STK hep birlikte bir ortak hedef birliği içinde Şanlıurfa’mıza ve insanımızı hizmet etmeye devam edecektir.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan