Anasayfa / TÜM HABERLER / Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde Umut Veren Çalışmalar

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde Umut Veren Çalışmalar

ŞANLIURFA-(RUHA AJANS)- Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde kanser hücreleri üzerinde Uluslararası düzeyde rekabet edebilecek düzeyde teorik ve laboratuvar çalışmaları ile öğrenim görme imkanı sağlanıyor.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Araştırma Geliştirme (AR-GE ) Laboratuvarı bünyesinde kanser hücreleri üzerinde tedaviye yönelik hücre kültür yöntemleri kullanılmaktadır. Temel amacı; lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrenci ve araştırmacılara Biyokimya Bilim alanında uluslararası düzeyde rekabet edebilecek bilgi ve beceriler kazandırmanın yanı sıra bu dersi alan öğrencilere teorik ve laboratuvar çalışmaları ile araştırma tabanlı bir öğrenim görme imkanını sağlamaktır.

Ayrıca yapacağı AR-GE çalışmaları ile yeni Biyokimyasal Tanı Teknikleri’nin geliştirilmesi ve uygulanması sağlanarak ülkenin bilim ve ekonomisine katkı sağlayacak projelerin üretilmesidir. Fakültemiz kapsamında belirtilen amaç ve misyonla çalışan Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı’nın uluslararası bilim camiasında rekabet edebilmesi, ülke ekonomisi ve bilimine katkı sağlayacak çalışmalar yapabilmesi için günümüzde en sık kullanılan moleküler Biyokimyasal Teknikleri kullanması zorunlu hale gelmiştir.

Bu amaç kapsamında Tıp Fakültesi bünyesinde başta Tıbbi Biyokimya olmak üzere Fakültemizin bilimsel çalışmalarının büyük bir kısmının yapıldığı moleküler biyokimyasal araştırmaların ve akademik çalışmaların yapılacağı bir multidisiplin laboratuvar kurulmuştur.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan