Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Şanlıurfa’da ‘Organik ve İyi Tarım Uygulamaları’ eğitimi

Şanlıurfa’da ‘Organik ve İyi Tarım Uygulamaları’ eğitimi

(ŞANLIURFA – RHA) 26 ilden 76 teknik elemanın katılımıyla Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Eğitim Merkezi’nde ‘organik ve iyi tarım uygulamaları’ hizmet içi eğitimi verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Dairesi Başkanı Sabahat Güllüoğlu, Şanlıurfa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Halil Şıtıl, Bitkisel üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Sait Yıldız, İl Müdürlüğü Organik ve İyi Tarım Birimi Teknik Elemanları ve diğer illerden gelen teknik elemanların katılımıyla gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Dairesi Başkanı Sabahta Güllüoğlu ve Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Sait Yıldız’ın açılış konuşmaları ile başladı.

 TEORİK VE PRATİK EĞİTİMLER VERİLECEK

 Güllüoğlu, şunları kaydetti:“Bakanlığımızca düzenlenen Organik tarım hizmet içi eğitimi 26 ilden 76 teknik elemanın katılımıyla Şanlıurfa ilimizde GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Eğitim Merkezinde bugün yapılan açılış programı ile başlamıştır. Bir Şanlıurfa’ lı olarak tarihin, turizmin ve hoşgörünün merkezi olan ilimizde, Sayın Bakanımızın da bulunduğu bu günlerde eğitimimizin gerçekleştirilmesi bizim için ayrıca bir onur kaynağıdır. Program kapsamında teknik elemanlar eğitim merkezimizde 5 gün süre ile teorik ve pratik eğitimler alacaklar ve eğitim sonucunda katılımcılara katılım belgeleri verilecektir. Ülkemiz tarımının lokomotifi konumunda olan Şanlıurfa ilimizin yakın zamanda organik tarım ve iyi tarımı da önemli bir ivme yakalayacağı inancı taşımaktayız. Bu vesile ile özellikle tarımsal eğitimler konusunda bize her türlü desteği sağlayan Sayın Bakanımız Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ ya, yine eğitimler için emek veren başta Bakanlığımız çalışanları ve İl Müdürlüğümüz teknik ekibi olmak üzere bütün katılımcılara teşekkürlerimi sunuyor, hayırlı bir eğitim olmasını temenni ediyorum.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan