Anasayfa / TÜM HABERLER / Siverek Vergi Dairsinden Skandal Karar
sİVEREKLİ_çOBANIN_Vergi_dairesi_ile_İmtihanı

Siverek Vergi Dairsinden Skandal Karar

ŞANLIURFA-(RUHA AJANS)-Mevsimlik işçi olarak çalışan 33 yaşında ki A. Aslan fındık toplamaktan geri geldiğinde 340 bin liralık vergi borcuyla karşılaştı.

2010 yılında sattığı koyunlarının parasıyla 500 dönüm tarla kiralayan A. Aslan, hasatta elde ettiği gelirle ödediği elektrik, icar parası ve ekim giderlerinden sonra zarar ettiğini gördü ve çeşitli illerde mevsimlik işçi olarak çalışmaya gitti. 2017 yılının başlarında Siverek ilçesine dönen Aslan, sekiz bin değerinde ki aracını satıp inek almak istedi, ancak Siverek vergi dairesine borcu yoktur yazısı almaya gittiğinde, karşılaştığı manzara karşısında şok oldu. A. Aslan adına 340 bin vergi borcu gözüküyordu.

Aslan, yaptığı açıklamada çalmadık kapı bırakmadığını Avukatlara ve muhesebecilere danıştığını ama kimseden net bilgi alamadığını ifade etti. Aslan, son çare olarak Bakan Ahmet Fakıbaba’nın danışmanıyla bağlantı kurduğunu ama onunda kendisine beklemesi gerektiğini söylediğini  ifade eden Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Okuma yazmam yoktur. Mevsimlik işçi olarak çalışmaktayım bu borcun nasıl geldiğini anlayamadım. Vergi dairesi bana 2010 ve 2011 yılında ekmiş olduğum pamuktan dolayı verginin çıktığını söyledi. Oysa ben 2011 yılında Urfa’da olmadığım gibi herhangi bir üründe ekmemiştim. Siverek Tarım İlçe Müdürlüğünden aldığım “2011 Yılına ait ÇKS bilgisine ve ürün ekim alanına rastlanmamıştır” resmi belgesiyle Siverek Vergi Dairesi Müdürüyle görüşmeye gittim ama bu kez müdür personelin yanlış bilgi vermiş olabileceğini, verginin sadece 2010 yılına ait olduğunu söyledi. Bende itiraz dilekçesi yazdım ama müdür sonucun değişmeyeceğini mahkemeye gitmem gerektiğini söyledi. Avukatlar ve muhasebeciler 340 bin verginin tahakkuk etmesi için  o yıl 2 milyon kazanç elde etmem gerektiğini söyledi. Şimdi vergi mahkemesine dava açacağım ama avukata ödeyecek paramda yok. İnek almaktan vaz geçip aracı satıp parayı avukata vermeyi düşündüm ama araç borcundan dolayı satılmıyor. Ben bu tarihe kadar tebligat almadım, bana birkaç isim verdiler,tebligatı bunlara yaptık dediler, tebligatı yaptık dedikleri kişilerden birine ulaştım, şahıs tebligatı aldığında 10 yaşındaymış,şimdi 15 yaşında,diğer tebligatı ise Siverek’te tanımadığım bir esnafa yapmışlar. Cumhurbaşkanına, Maliye Bakanına ve Fakıbaba’ya sesleniyorum Allah rızası için dosyamı tekrar inceletin, dosyada haksızlık ve usulsuzlük olduğunu sizde göreceksiniz. Bu dünyada bir yıla ait 500 dönüm pamuk ekiminden dolayı 340 bin vergi ödeyen bir kişi daha var mı?. Benim durumunda olanlara sordum onlar 5-6 bin vergi parası ödemişler. İstenirse bu şahısların ödeme makbuzlarını örnek gösterebilirim. Şayet bu sorun çözülmezse intihar etmekten başka çarem kalmayacak. Ve bana birşey olursa bunun sorumlusu ve günahı Siverek vergi dairesi olacaktır. ” diyerek sözlerine son verdi.

 

 

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan