Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Baydilli: Bilim ve kültürün olduğu yerde kalite ve gelişim vardır

Baydilli: Bilim ve kültürün olduğu yerde kalite ve gelişim vardır

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, üniversitelerin bir şehrin bilgi ve kültür seviyesinin artması için önemli olduğunu ifade ederken, “Bilgi ve kültür neredeyse orada büyüme, gelişme ve kalite vardır.”dedi. 
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Harran Üniversitesi’nin düzenlediği ‘1. Uluslararası Kanser ve İyon Kanalları Kongresi’ne katıldı. Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü’nde gerçekleşen kongrede konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli üniversitelerin bilginin, araştırmanın yeri olduğuna dikkat çekerek hastalıkların tedavi yöntemlerinin buralarda yapılacak ARGE çalışmaları ile bulunacağını kaydetti.

Başkan Baydilli şöyle konuştu: “Kanserin tedavisi için Harran Üniversitesi’nde böyle bir kongre yapılması bizi gururlandırdı. Harran Üniversitesi ilk İslam Üniversitesi’dir ve burada yetişen tıpçılar dünyanın dört bir tarafında insanların derdine derman oluyorlardı. Şanlıurfa Türkiye’nin en geç ili olduğu için buradan yetişen gençler Urfa’da kalmayacak ülkenin her tarafına dağılacaklar. Hocalarımız Londra’dan buraya gelmiş bu kongre için, İnşallah bizim burada yetişen gençlerimiz de Avrupa’ya ders vermeye gider, oralarda eğitim verir de bizim göğsümüz kabarır.

Üniversiteler araştırma ve geliştirmenin yeridir. Buraya bölge hastanesi yapılıyor ama üniversiteden çıkan araştırma geliştirmeyle ve ortaya çıkan bilgi birikimle hastanede insanların derdine daha iyi derman bulunabilsin. Bundan dolayı üniversiteler çok önemlidir, bilginin yeridir. Bilgi, bilim, kültürün olduğu yerde gelişme, büyüme ve kalite vardır. Ben bu programı düzenleyen hocalarıma teşekkür ediyorum.” Program sonunda Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın Başkan Baydilli’ye katılımları için teşekkür etti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan