Anasayfa / TÜM HABERLER / DÜNYA / Akçakale’de Türk ve Suriyeli kadınlar yoksullar için üretecek

Akçakale’de Türk ve Suriyeli kadınlar yoksullar için üretecek

Şanlıurfa Akçakale ilçesinde Kuveyt merkezli Al Salama ile Akçakale HİLFUL FUDUL  Derneklerinin iş birliğiyle kurulan atölyede üretilecek ürünler yoksullara gönderilecek.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Suriyeli ve Türk kadınların istihdam edileceği giyim atölyesi törenle açıldı. Kuveyt merkezli Al Salama ile Akçakale Hilful-Fudur Derneklerinin iş birliği ile yapımı tamamlanan hazır giyim atölyesinin açılış töreni, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Vali Abdullah Erin, yaptığı konuşmada, Şanlıurfa’nın ensar kenti olduğunu ve bu özelliğini markalaştırdığını söyledi. Suriyelilerin, yaşanan acılardan kaçarak güvenli liman olarak Türkiye’ye sığındığını hatırlatan Erin, “Suriyelilerin en fazla rağbet ettiği ve sığındığı ülke Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Yaklaşık 3 buçuk milyon Suriyeli, Türkiye’deki kardeşleriyle tam bir uyum içerisinde 6 yıldır yaşamaktadır. Bu Suriyeli kardeşlerimizin yaklaşık 550 bini Şanlıurfa’da yaşamaktadır.” dedi. Erin,  atölyenin kadın istihdamına büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da Körfez ülkelerinin Suriyeli sığınmacılara yönelik yardımlarını Şanlıurfa’da ilk kez yapmasının kendilerini mutlu etiğini belirtti. Bu tür tesislerin açılmasının ilçe halkının ekonomik yükünü hafifleteceğini ifade eden Özcan, “Akçakale Suriye krizinin başlamasıyla birlikte sığınmacılara kapılarını açan ilk ilçemiz. İlçe halkımız şimdi olduğu gibi evini aşını Suriyeli kardeşlerimizle paylaştı. Bu misafirperverliklerinden dolayı tüm ilçe halkına çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ise Suriye’den yaşanan güç nedeniyle ilk zamanlar biraz sorun yaşadıklarını ancak daha sonra bu sorunların üstesinden gelmeyi başardıklarını belirtti. Dünyanın büyük devletlerinin Suriye topraklarının şu anda kendi aralarında parsellediğini ifade eden Ayhan, şöyle konuştu:”İslam dünyası şimdiye kadar Suriye halkının yanında durmadı ama inşallah bundan sonra yeni bir uyanışla tüm İslam alemi birlik olup savaşın bir an önce bitirilmesi için çaba gösterecektir. Kuveyt’ten gelen derneğimizin burada planladığı projeler var. Bu gün de bu projelerden Türk ve Suriyeli  kadınlar için yaklaşık 700 kişilik bir istihdam sağlanacak. Biz her zaman derneklerimizin bu tür girişimlerinin yanında olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum.”

700 Türk ve  Suriyeli kadın istihdam edilecek

Al Salame Derneği Başkanı Dr. Nebil El-Woon da atölyenin yaklaşık bir milyon dolara mal olduğunu kaydetti. Atölyede Türk ve Suriyeli 700 kadının vardiyalı bir şekilde  kaydeden Woon, “Bura işlenecek olan giyim Türkiye’nin ve Dünya’nın her yerinde bulunan dar gelirli ailelere dağıtılacak.” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar açılış kurdelesini kesti ve atölyeyi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Açılışa, Kuveyt Enerji Bakanı Yardımcısı Emen Ettemmavi ve derneklerin diğer yetkilileri de katıldı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Barış Pınarı Bölgesi, Suriye’nin En Yaşanabilir Yeri Haline Geldi

Barış Pınarı Harekâtıyla terör örgütlerinin işgalinden arındırılarak güvenli hale getirilen Telabyad ve Resulayn’da, Şanlıurfa Valiliği …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan