Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Organ Bağışı Yapın,Hayata İz Bırakın

Organ Bağışı Yapın,Hayata İz Bırakın

Organ nakli 20. yüzyılın ikinci yarısında gerçekleştirilmiş en büyük tıbbı başarıdır. Görev yapamayacak kadar hasta bir organın, yenisi ve sağlamı ile değiştirilmesi işlemine “Organ Nakli” (Transplantasyonu ) denir. Günümüzde birçok kronik organ hastalıklarında uygulanan rutin, geçerli ve ileri bir tedavi yöntemidir. Organ nakli; hastaların hayata bağlanması, toplumun huzurlu ve mutlu yaşamasına katkıda bulunmak amaçları arasındadır.
Harran Üniversitesi KC Nakli Merkezi, Doç. Dr. Abdullah ÖZGÖNÜL’ ün İstanbul, İnönü Karaciğer nakli bölümlerinde eğitim sürecini tamamlayarak, 2015 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığından KC nakli merkezi ruhsatı alınarak çalışmaya başlamıştır.
Merkezde; 2015-2017 yılı içerisinde 7 adet canlı vericili KC nakli yapılmış olup, ayrıca yakın illerde nakil yapılan hasta takibi yapılmaktadır. Bununla birlikte birimimizde beyin ölümü bildirimleri, organ nakli konusunda eğitim ve seminerler verilmekte olup, karaciğer yanında diğer organ nakillerinin yapılması (böbrek) ile ilgili de çalışmalar devam etmektedir.
3-9 Kasım Organ Nakli Haftası her yıl düzenlenerek toplumda bu konuyla ilgili bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda Harran Üniversitesi ve Büyükşehir belediyesi işbirliği ile ortak düzenlenen toplantıya Üniversitemiz Rektör Vekili Ali SARIIŞIK, Tıp Fakültesi Dekanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Eşi, Araştırma Hastanesi Başhekimi, Karaciğer Nakli Birim Sorumlusu, çok sayıda akademisyen ve halkın büyük katılımı ile gerçekleşti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan