Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Çocuk işçiler eğitime kazandırılacak

Çocuk işçiler eğitime kazandırılacak

( RUHA HABER AJANSI) Çocuk işçiliğini önlemeye yönelik çalışmalarıyla tanınan Genç Hayat Vakfı, birlikte yürütülecek eğitim projeleri için Eyyübiye Halk Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Okul çağındaki çocukların eğitime devam etmesini sağlamak amacıyla meslek edindirme kursları açmayı planlayan vakıf, Eyyübiye Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma yürütmek istediklerini dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da desteklediği İstanbul merkezli vakfın Saha Koordinatörü Begüm Akdoğan, mevsimlik tarımda çocuk işçiliğinin önüne geçmek için çalışma başlattıklarını söyleyerek, 11 aylık proje için Şubat ayından beri Şanlıurfa’da olduklarını dile getirdi. Yaşları 15 ile 25 arasında değişen yaklaşık 75 genç için meslek edindirme kursu açmak istediklerini ifade eden Akdoğan, kapsamlı bir eğitim faaliyeti planı ile bölgenin kültürel ve ekonomik durumunu da gözeterek iklimlendirme, seramik-fayans, metal-kaynakçılık, sulama, tekstil gibi alanlarda üç ayrı kurs açabileceklerini anlattı.
Eyyübiye bölgesinde açılacak tüm kurslara destek sunacaklarını söyleyen Halk Eğitim Müdürü Necati Taş, gençlerin istihdama kazandırılmasını hedefleyen tüm projelerin yanında olduklarının altını çizdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan