Anasayfa / TÜM HABERLER / KÜLTÜR-SANAT / Mozaik çalıştayı mozaik defilesi ile sona erdi

Mozaik çalıştayı mozaik defilesi ile sona erdi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması’nda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödül verildi. Mozaik Müzesinde ‘Uluslararası Mozaik Çalıştayı ve Yarışması’ T-One Derneği tarafından düzenlenen Mozaik defilesi ile son buldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Şanlıurfa Mozaik müzesinde gerçekleşen ‘Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması’ atölye çalışmasının ardından mozaik sanatçıları tarafından yapılan eserler değerlendirildi. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda mozaik sanatçısı tarafından yapılan mozaikler Juri Başkanı Prof. Dr. Devrim Erbil, üyeler Prof. Dr. Gazenfer Bayram, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Önal, Yrd. Dr. Cihat Kürkçüoğlu, Hülya Vurnal İkizgül, Mehmet Yılmaz, Paola Racagnı, Necmi Karadağ, tarafından tek tek değerlendirildi. Mozaik yarışmasında 2. Sibel Akbaba, 3. Fernanda Tollemeto’nun eserleri seçilirken Metin Katırcı, Hayriye Demirkol, Asiye Müjgan Kav, ile Sevgi Genç, mansiyon ödülü kazandı. Ödülleri Başkan Çiftçi, (TİKAD) Konsey Başkanı Demet Sabancı ve protokol tarafından yarışmacılara verildi.

6 Kasım’da başlanan ve bugün sona eren Çalıştayın kentin zenginliklerini tanıtımı anlamında çok önemli bir program olduğunun altını çizen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: “Kentin tarihi mekanlarına mozaik sanatçıları dokundu. Mozaikler 2 bin yıl önceki yaşamı, kültürü, renklerini, aile yaşamını, orijinal bir şekilde yansıtıyor. Arkeolojik ve sanat anlamındaki zenginliği bizim duyurmamız gerekiyor. Ev sahipliği yapmamız gerekiyordu ve bu zenginliği tüm insanlara duyurmamız gerekiyordu. Bu çalıştayda yarışmalar yapıldı. Mozaik anlamında sanat eserleri üretildi. Jurideki hocalarımız tarafından seçilen 6 sanatçımıza ödül verildi. Bunu bir müze ile değerlendirmek lazım diye düşünüyoruz. Haleplibahçe, Kızılkoyun, Kale eteğindeki mozaiklerin bir kaynakta toplanması, bunun bilimsel bir yaklaşımla olaya bakılması, akademik çalışmalarla desteklenmesi gerektiğini istiyoruz. 12 bin yıllık Şanlıurfa’mızı en iyi şekilde tanıtmaya ve güzellikleri sunmaya çalışıyoruz” diyerek Çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Şanlıurfa’da bulunmaktan ve mozaik çalıştayına destek vermekten dolayı memnuniyetini ifade eden Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Konsey Başkanı ve Ortak Nesiller Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı: “Yabancı konuklarımızın bu güzellikleri, tarihimizi, kültürümüzü, medeniyeti onlarla paylaşmamızı ve hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğini vurgulamalıyız. Bu kentin gençlerinin bu zenginliğe sahip çıkmaları gerekmektedir” dedi.

Mozaik Müzesinde ‘Uluslararası Mozaik Çalıştayı ve Yarışması’ kapsamında T-One Derneği tarafından Mozaik defilesi ile son buldu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Yaşar ve Beyaz ailesinin mutlu günü

Şanlıurfa Kasr-ı Saadet düğün salonunda iş adamı Abdurahman Yaşar'ın oğlu Yusuf Yaşar Ak parti Eyyübiye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan