Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Yanmaz, Hilvan’ın su sorununa dikkat çekti

Yanmaz, Hilvan’ın su sorununa dikkat çekti

( Ruha Haber Ajansı) Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Her hafta kentteki sorunlara dikkat çeken Yanmaz, bu haftada Hilvan’ın su sorunu, ŞUSKİ’nin haciz işlemleri, inşaat sektöründeki sıkıntıları gündeme getirdi.

‘HİLVANLILAR, FIRATTAN GELEN SUDAN DİREK İÇİYOR’

Yanmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hilvan’da katı atık sisteminin kurulmasına rağmen içme suyu sistemin oluşturulmamasına tepki gösterdi. Yanmaz, “Yani içtikleri su, koli, basili ve mikroplu damıtılmıyor. Ancak atık suları damıtılıyor. Geçen hafta Hilvan ilçemizde teşkilat çalışmalarımız vardı. Hilvan halkımızdan, Hilvan’ın sorunlarını dinledik. Bir dokunduk bin ah işittik. Hilvan’da katı attık arıtma sistemi kurulmuş. Ancak içme suyu arıtma sistemi yok. Yani Hilvanlılar Fırat’tan gelen suyu evlerinde direk musluklardan alıp içiyor ve kullanıyorlar. Yani içtikleri su koli basili ve mikroplu damıtılmıyor. Ancak atık suları damıtılıyor. Bu tam bir akıl tutulmasıdır. Han mağara ve Arıca arası 2 Km çok affedersiniz eşek zor yürür; ama oradan servis araçları ve taşıtlar geçmek zorunda kalmaktadır.” şeklinde konuştu.

‘İNŞAAT SEKTÖRÜ CAN ÇEKİŞİYOR’

Öte yandan Yanmaz, kentteki inşaat sektörünün can çekiştiğine dikkat çekti. Yanmaz,” İnşaat sektör durunca yan esnaflar hırdavat, boya, nalburiye, kereste, mobilya, demirci, kalıpçı, sıvacı ve amele kardeşlerimiz işsiz ve boşta kaldılar. İşveren konumunda olan müteahhitler iflasın eşeğinde.” İfadelerini kullandı.

‘ABARTILI HACİZ GÖNDERİLMİŞTİR’

Su faturalarını ödeyemeyen evlere çok abartılı bir şekilde haciz işlemlerinin uygulandığını ifade eden Yanmaz, şöyle konuştu: “Urfalıların ağzını bıçak açmıyor. Mülki amirler ve bürokratlar iktidar partisinin adeta eş başkanı konumundalar. Halkın derdi ile ilgilenmiyorlar. Şanlıurfa belediyesi, su abonelerine su faturalarını ödeyemedikleri için çok miktarda ve abartılı haciz göndermiştir.”

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan