Anasayfa / TÜM HABERLER / Yenice İlkokulu’nda Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı

Yenice İlkokulu’nda Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı

 

Yenice Merkez İlkokulu ve Şeyhanlılar Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerinin Ortaklaşa düzenledikleri 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları görkemli bir törenle kutlandı.
Şeyhanlılar Fedrerasyonu Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Yenice Merkez İlkokulunda görev yapan tüm öğretmenlerine Kuranı Kerim ve gül verilerek öğretmenler gününü kutladı.
Okul Müdürü Mehmet KAKAÇ’ın günün anlam ve önemini yaptığı konuşmasında; Millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü,1981 yılından Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık,unutulmadıklarını gösteren bir gündür.


Ünlü düşünür DİYOJEN şöyle der.Yeryüzünde öğretmenlikten daha onurlu bir şey tanımıyorum.Güzel sözü ile konuşmalarıma başlamak istiyorum.
Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım Sevgili Öğrenciler; Bugün öğretmen olmanın sevinci ile yine doluyuz. Aylardan kasım, ve hazanı iliklerimize kadar hissederken uğurluyoruz ve yol alıyoruz sert bir kışın ortasından bahara. Ateşli yüreklerimiz atıyor soğuklara inat edercesine, buraya gelmişiz. Bir ateşimiz var, unutmayalım, irfan ateşi. Canlansın diye bir odun atıyoruz burada her gün ateşimize. Bu dava kutlu, bu dava umutlu olacak. Yeter ki göreve başladığımız o ilk günkü şevkimizi yitirmeyelim, irfan ateşinden uzak kalmayalım. Yoksa bahar olmayacak. Asla olmayacak. Baharı olmayan uluslar karanlıklara mahkûmdur hayatta.dedi.


Karaköprü İlçe Tarım Müdürü ve Şeyhanlılar Federasyonu Başkanı İsmail Şeyhanlı Yaptığı konuşmasında; Sihirli bir el gibidir öğretmenimin eli kara tahtaya değdiğinde. Bileği büyük bir aşkla kıvrılır, tebeşirini alır. Öğrencilerine bir şey öğretmek arzusu ile hafifçe kırar belini ve tahtaya yazısını yazar. En anlamsız sanılan şeyler onun eli değdiğinde mana yüklenir. Öğretmen ölümsüzdür. Yurdun çeşitli yerlerinde, kar, kış, yağmur, soğuk demeden okuluna giden. Hiçbir engel duramaz inanmışlığı karşısında. Umudunu yitirmez. Adı Hasan Bey’ dir, Ayşe Öğretmendir adı. Ama mutlu olmasını gerektirecek kutsal bir sıfatı vardır: Öğretmen. Âb-ı hayat gibi bir şey. Dünyanın en anlamlı şeyi olsa gerek, fanilik içinde var olmak. Arkadan gelen kafile sizin izinizden yürüyor geleceğe. Şu gök kubbede hoş bir seda bırakmak olsa olsa, budur zannımca.dedi.


Yenice Merkez İlkokulu Müdürü Mehmet KAKAÇ’ın yaptığı konuşmasında şöyle dedi; Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutlarken, başta Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum, ruhları şad olsun diyerek ,görkemli tören sona erdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan