Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Şanlıurfa Barosu Başbakandan talepte bulundu

Şanlıurfa Barosu Başbakandan talepte bulundu

( ŞANLIURFA – RHA ) Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, Başbakan Binali Yıldırım’dan Şanlıurfa’ya yeni Adalet Sarayı’nın yapılmasını talep etti.

Yeni adli sarayının yapılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Adalet Bakanlığı ve  Ş.Urfa milletvekillerine mektup gönderildi. Şanlıurfa Barosu Başkanı Ahmet Tüysüz, yaptığı yazılı açıklamada,”Ş.Urfa Adliyesi, 18 yıl proje olarak bekledikten sonra 2004 yılında yapımına başlanmış 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde 2006 yılında açılışı yapılarak hizmete girmiştir. Ancak 18 yıl proje olarak beklediği için daha hizmete girmeden proje aşamasında ömrünü tamamlamış hizmete girdiği gün yetersiz olduğu anlaşılmıştır. Şuanda Ş.Urfa Adliyesi her bir bölümü farklı yerlerde olmak üzere 3 ayrı ve oldukça birbirinden uzak yerlerde ayrı binalarda ve bazı binaların da sadece belli bazı katlarının tahsis edilmiş olması nedeniyle hizmet verilmeye çalışılmaktadır. Ş.Urfa ili ve ilçeleri 2 milyona yakın nüfus ve 1 milyona yakın da Suriyeli olmak üzere 3 milyon civarında insan barındırmakta yine Ş.Urfa ili yılda 60.000 çocuğun doğduğu, doğum oranının en yüksek olduğu il olması nedeniyle de nüfusu hızla artan bir ildir.

FİZİKİ KOŞULLAR YETERSİZ

Hem Suriye ile uzunca bir sınırının olması hem de doğu illeri ile geçiş koridorunda olması nedeniyle adliyenin iş yükünün çok ağır olduğu bir ilimizdir. Ayrıca 13 ilçesi bulunan bu ilçelerden de sadece Siverek İlçesinde tek Ağır Ceza Mahkemesinin olması ilçelerin büyük çoğunluğunun pek çok ilden büyük ve 100.000 üzerinde nüfusunun olması bu yoğunluğu daha da artırmaktadır. Mevcut adliyemizin fotoğraflarından da anlaşılacağı üzere mevcut haliyle fiziki koşullar çok yetersizdir, dosya güvenliği kalmamış dosyalar koridorlara konulmakta, merdiven altlarından arşiv yapılmaya çalışılmakta, daracık odalara 2 hakim savcı sığdırılmaya çalışılmakta, adliyenin koridorları ve her köşesi alçıpan, kartonpiyer ve PVC ile oda yapılmak suretiyle hizmet verilmeye çalışılmaktadır. Adliyenin 3 ayrı yer ve bina ile bölünmüş ve parçalanmış bir şekilde olması da beraberinde çok ağır sorunlar getirmektedir. Fiziki koşulların çok ağır ve yetersiz olması nedeniyle hizmet verilemez durumdadır. İlçelerimizden Bozova, Halfeti ve Viranşehir’de yeni adliyeler yapılmış ve hizmete girmiştir. Siverek, Birecik ve Akçakale adliyelerinin inşaatları devam etmektedir.

40 YILLIK İHTİYACA CEVAP VEREBİLECEK BİR BİNA İSTİYORUZ

Mevcut adliyenin hemen yanında çok büyük ve geniş bir arsa 2010 yılından bu yana adliyenin ek binası için tahsis edilmiş olmasına karşın henüz temeli atılmamıştır. Bir an önce tahsisli arsanın temelinin atılarak yapımına başlanması, özellikle yoğun nüfusu ve nüfusun artış oranı da nazara alınarak önümüzdeki en az 30-40 yıllık ihtiyaca cevap verecek şekilde ve büyüklükte, çok katlı, yeterli otoparkın olduğu ve Ş.Urfamıza yakışan, bir Adalet Sarayının yapılması için destek ve yardımlarınızı saygı ile arz ve talep ederiz.” ifadelerine yer verdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan