Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Anız Yangını 16 Köyü Elektriksiz Bıraktı

Anız Yangını 16 Köyü Elektriksiz Bıraktı

( ŞANLIURFA – RHA ) Yasalara göre suç teşkil etmesi ve yapılan tüm uyarılara rağmen anız yakma alışkanlığından vazgeçilmiyor. Bu kez Şanlıurfa’da anız yakılan tarlalardaki ağaç elektrik direkleri yandı. Yanarak tahrip olan direklerin devrilmesi sonucu 16 köy elektriksiz kaldı.

ÖNCE EYÜBİYE’DE ÇIKTI ŞİMDİ DE VİRANŞEHİR’DE

 Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde her yaz hasat sonrası yaşanan anız yakma olayları bu yıl da başladı. Şanlıurfa’da şimdiye kadar anız yakılan tarlalardan geçmekte olan çok sayıda ağaç elektrik direği yanarak tahrip oldu. Daha geçen hafta merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Yığınlı mahallesinde bulunan bir tarladan geçen enerji hattını taşıyan 2 ağaç direk anız yangını sırasında tutuşarak tamamen yandı.

Dünde Viranşehir ilçesinin Çukran ve Zok köyleri yakınında çıkan iki ayrı anız yangınında tarlalardan geçen nakil hatlarını taşıyan 5 ağaç direk yandı. Yanan direklerin devrilmesi sonucu bu hatlardan beslenen Şahinli, Çukran,Tepedüzü Seyrantepe, Gözeli, Elbeğendi, Satıcık, Yaban, Elgün, Dokuzlar, Taşyaka, Yenice, Bozca, Bakımlı, Zok ve İncirli köyleri bir süre karanlıkta kaldı.

ANIZ YANGINLARI İLE İLGİLİ HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

 Dicle Elektrik Dağıtım ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından hasar gören direklerin yerine yenileri dikildi ve nakil hatları yenilendi. Yapılan çalışmanın ardından elektriksiz kalan köylere yeniden enerji verildi.

Bu arada Dicle Elektrik Dağıtım, elektrik direklerinin yanarak zarar görmesi sonucunda enerji nakil hatlarının koparakyerleşim birimlerinin elektriksiz kalmasına neden olan anız yangınları ile ilgili hukuki süreç başlattı. Enerji şirketinin avukatları, anız yangınları ile ilgili olarak savcılığa suç duyurunda bulundular.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan