Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Çiftçiler aynı soruna tepki gösterdi

Çiftçiler aynı soruna tepki gösterdi

(ŞANLIURFA-RUHAHABERAJANSI) Şanlıurfa’da susuz kalan köylerde ekinleri kuruyan çiftçiler, ‘Su istiyoruz’ diyerek bu duruma tepki gösterdi.

GAP’ın başkenti Şanlıurfa’da havaların aşırı ısınmasına ekinler dayanmıyor. Kimi bölgelerde GAP sayesinde sulama yapılırken, kentin büyük bir kısmına su ulaşamadığı için çiftçiler kendi çabalarıyla sulama yapmaya çalışıyor. Yaz mevsiminin kurak geçtiği Şanlıurfa’da çiftçilerin başta gelen sorunu, sulama oluyor.

ÇİFTÇİLER YİNE AYNI SORUNLA KARŞILAŞTI

Neredeyse her yıl sulama sorunu nedeniyle ekinlerin kurumasıyla karşı karşıya kalan çiftçiler, bu yıl da aynı sorunla karşılaştı. Havaların aşırı derecede sıcak geçtiği Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Kepezli Yarımtepe Mezrasında ekinler suyun olmamasından dolayı kurumaya başladı.

‘MİLLETVEKİLLERİ BU SORUNLA MEŞGUL DEĞİL’

Ekinlerinin kurumaya başladığı Kepezli Yarımtepe Mezrasında ekin yapan çiftçiler, bu duruma tepki göstererek Şanlıurfa milletvekillerinin bir kenara çekilmeyle meşgul olduklarını söyledi. Su sorunu hakkında yetkililere seslenen çiftçiler, “Şu an çiftçilerin hali perişan. Baraj suyundan pamuk sulaması yapılıyor ancak şu anda pamuklar susuz ve kuruyor. Bu sorunun çözümü için yetkililere sesleniyorum.” ifadelerini kullandı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan