Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Tanıtım gölgede kaldı

Tanıtım gölgede kaldı

(ŞANLIURFA-RHA) Önceki günlerde Şanlıurfa’ya yapılacak olan trambüsün tanıtımı yapıldı. GAPTEAM Konferans Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısına STK’lar ve vatandaşlar katıldı. Ancak tanıtımdan çok tanıtım toplantısında yapılan eleştiriler gündeme damgasını vurdu. Şanlıurfa Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Karakeçili, yapılan projenin kendi odaları ile alakalı olduğunu ve kendi görüşüne başvurulmadığını söyleyerek haklı bir isyanda bulundu.

DİŞLİ: MALATYA BASININDA DA ALAY KONUSU OLMUŞTU

Şanlıurfa Kent Konseyi Eski Başkanı Yusuf Sabri Dişli, yapılacak projenin daha önce de Malatya’da yapıldığını ancak basında alay konusu olduğunu ifade etti. Dişli, “Bu tür projelerde ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla komisyon kurulurdu uzun süre tartışılırdı.  Bunu 2013 yılında Urfa Belediyesi ihaleye çıktı. 1 gün kala ihale iptal edildi. Proje buna benzer projeydi. Malatya bunun aynısını almıştı, Malatya bir yerde unutmuş silmeyi, Malatya basınında da alay konusu olmuştu. Yani Urfa 1 yıl bu projeyi yaptı iptal oldu. Tanesi kaça geldi? Bunu merak ediyorum. Çevreci olması çok iyi.  Tarihi alanlarda örneğin 12 Eylül caddesini ele alalım. Şehit Nusret İlk Okulu önünde 6 metrelik yolda oradan bu kocaman Trambüs’ün nasıl döneceğini merak ediyorum? Bir diğer soru ise bu madem bu kadar tasarruflu, bu kadar çevreci neden ikinci etapta raylı sistem yapıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

KARAGEÇİLİ: NE ZAMAN BENİM GÖRÜŞÜMÜ ALDINIZ AÇIKLAYIN!

Şanlıurfa Şoförler Odası Başkanı Osman Karageçili ise şoförler odasının bu konuda görüşünün alınmadığını öne sürerek haklı bir çıkış yaptı. Nihat Çiftçi’nin konuşmasının ardından söz alan Başkan Karakeçili “Ulaşım daire başkanı da şu anda burada oturuyor. Ne zaman benim görüşümü aldınız açıklasın? Benim imzam varsa söylesin. Ulaşım daire başkanları var genel sekreteri bizim görüşümüzü almadan zaten sorumluluk sizde. Çağırmadılar çağrılan bütün toplantılara katılıyorum. Senin ulaşım daire başkanların iş atıyor. Bizim görüşümüzü almadılar bizi hesaba almadılar. STK olarak Urfa’da şoförler odasının aktif 6 bin 500 üyesi var. Aktif olanı da biziz her şeyi güzel yapıyorsun oradaki vatandaşlar kendi arabasıyla çarşıya inebilecek mi? Buna söz veriyorsunuz o zaman vatandaşın önünü kapatmıyorsunuz” dedi.

Hal böyle olunca tanıtım toplantısı ikinci planda kaldı, tanıtım toplantısına gelenler eleştirileri dinledi. Sorulara bakıldığında haklılık payının yüksek olduğu gözlendi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan