Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Pakistan Devlet Senatörü Şanlıurfa’da

Pakistan Devlet Senatörü Şanlıurfa’da

( ŞANLIURFA – RHA ) İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Pakistan Devlet Senatörü (Ekonomi Bakanı) Muhammed Talha Mahmood ile bir araya gelerek Şanlıurfa’daki Suriyeli sığınmacılara yönelik yapılan eğitim yatırımlarını ele aldı.

Suriyeli çocukların eğitime kazandırılması noktasında gerek devletin gerekse de Şanlıurfa’nın bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptığını belirten Turan, bu noktada kardeş ülke Pakistan’dan da destek beklediklerini belirtti.

‘TÜRKİYE, MAZLUMLARIN UMUDU’

Turan,”Sayın Talha 15 Temmuz hain darbe gecesinden kısa bir süre sonra ülkemizi ziyaret eden Pakistan heyetininde başında gelmiş Türkiye’nin mazlumların umudu İslam coğrafyasının da veda iftiharı olduğunu belirtmiş en zor zamanlarda hep Kardeşliklerini göstermişlerdir bu kapsamda onlara teşekkür ediyorum. Kardeşliğimizi daha da güçlendirmek için el işi Türk bayrağını kendisini armağan ediyorum.”dedi.

‘SIĞINMACILARIN OKULLAŞMASI NOKTASINDA ELLERİNDEN GELEN DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ’

Pakistan Devlet Senatörü Muhammed Talha Mahmood, bu konuda Şanlıurfalıların ne kadar duyarlı olduklarını , mültecilerin eğitimi konusunda Dünyada Guinness rekorlar kitabına girmeye aday tek şehrin Şanlıurfa olduğunu belirtti. Talha,”Mazlumların umudu olan kardeşimiz Türkiye’ye çok teşekkür ediyorum.”dedi. Talha, şöyle konuştu:”Sosyal medyada çok kötü fotoğraflar görüyorduk, Suriyeli kardeşlerimiz çok kötü durumdalar. Elhamdülillah, buraya gelince şaşırdım, Türk kardeşlerimiz Suriyeli kardeşlerimize çok iyi bakıyorlar. Şunu da çok iyi anladım ki burada her mazlum Cumhurbaşkanı’na dua ediyor. Şanlıurfa’ya tekrar geleceğim. Sığınmacıların okullaşması noktasında ellerinden gelen desteği sağlayacağız.”

Turan, Pakistan Devlet Senatörü Muhammed Talha Mahmood’a Şanlıurfa’nın değerlerine anlatan bir tablo hediye etti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan