Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Tırnaklı ekmekte gramaj değişikliğine gidilebilir

Tırnaklı ekmekte gramaj değişikliğine gidilebilir

( ŞANLIURFA – RHA ) Şanlıurfalıların en çok tükettiği tırnaklı ekmeğe yönelik fırıncılar odasından yeni bir çalışma yapılacak gibi. Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı,”Ekmeğe yönelik kayda değer bir gramaj düşüklüğü olmayacak. ama niyetinde de ekmek israfının da önüne geçmiş olacağız. Biz ekmeği büyütmeye karşıyız.”dedi.

Her yıl Türkiye’de yaklaşık 44 milyar ekmek üretiliyor. Üretilen ekmeğin yaklaşık 40 milyar adeti ise tüketilirken 4 milyar ekmek ise israfa uğruyor. İsraf edilen ekmek ülke ekonomisini yılda yaklaşık 700 milyon dolar kayba uğratıyor. Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, ekmek israfın önüne geçilmesi için çalışmalar yaptığını ifade ederek, ekmek gramajında düşüşe gidileceğini belirtti.

OBEZİTENİN VE EKMEK İSRAFININ ÖNÜNE GEÇMİŞ OLACAĞIZ

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Karaatlı, “Gramaj düştükçe israfında önüne geçmiş olacağız. Ekmeklerimiz küçük olduğu için israfın önüne de geçmiş olacağız. Türkiye genelinde Şanlıurfa olarak asgari noktadayız. Biz yöremize özgü çıtır ekmek olan tırnaklıyı üretiyoruz.

YENİ BİR GRAMAJ AYARLAMASINI DÜŞÜNEBİLİRİZ

İlde ağırlıklı olarak satılan da bu. Somun ve pide çeşitlerimiz bulunuyor. Ağırlık olarak tırnaklıyı tükettiğimiz için gramajını düşük yaptığımız için hem obezitenin hem de ekmeğin israfını önleme, bir insanın bitirebileceği ekmeği üretiyoruz. Önümüzdeki aylar içerisinde yeni bir gramaj ayarlaması düşünmemize sebebiyet verirse daha küçülmesine sebep olacaktır. Net bir bilgi olmasa da öyle bir düşüncemiz var.

FİYATTA DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Karaatlı, ekmeğin gramajında düşürülmeye gidilmesi durumunda fiyatında değişikliğin yapılmayacağını belirtti. Karaatlı,”Kayda değer bir gramaj düşüklüğü olmayacak. Niyetinde de ekmek israfının da önüne geçmiş olacağız. Biz ekmeği büyütmeye karşıyız.”diyerek sözlerine ekledi.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan