Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Baydemir elektrik kesintilerini sordu

Baydemir elektrik kesintilerini sordu

(ŞANLIURFA-RHA) HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, sık sık kesilen elektrik kesintilerini meclise taşıdı.

Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, sık sık kesilen elektrik kesintileri ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın cevaplaması için Meclise soru önergesi verdi. Baydemir, elektrik kesintilerinin çiftçiliği felç ettiğini ifade etti.

“Şanlıurfa ili ve kırsal bölgelerinde sürekli yaşanan elektrik kesintileri günlük yaşantıyı negatif etkileyecek düzeyde devam etmekte, çiftçiliği ise neredeyse felç etmektedir.” diyen Baydemir, “Elektrik dağıtımının Dicle Elektrik AŞ’ye devredilmesinden itibaren ise elektrik kesintileri giderek artmış, Şanlıurfa nüfusunun yüzde 45’ini oluşturan kent çiftçisini, yaşamını idame ettiremeyecek duruma getirmiştir. Kentin Hilvan ilçesine bağlı mahallelerde günde 4 saati aşan elektrik kesintileri uygulanmakta, Dicle Elektrik A.Ş. tarafından kesintilerin yapılmadığı,  Dicle Elektrik A.Ş.’ye ulaşan çiftçilere sözlü olarak beyan edilmektedir. Çiftçilerin tükettiği enerji bedelinin yüzde 35’inin üretici tarafından, yüzde 65’inin ise devlet tarafından karşılandığı göz önüne alındığında günde 4 saati aşan kesintilerin, olmamış gibi gösterildiği, bedelinin ise üretici ve çiftçiden tahsil edildiği ortaya çıkmaktadır. Ayrıca elektrik enerji seviyesinin düşük olmasından kaynaklı, çiftçiler düzenli sulama yapamamakta, ekinlerinde verim kaybı yaşanmakta, sulama sistemlerinde kullanılan makinalar hasar görmektedir.” dedi.

Milletvekili Baydemir, elektrik kesintileri ile ilgili şu soruları sordu:

1-Şanlıurfa ilinin ne kadarındaOtomatik Sayaç Okuma Sistemi bulunmaktadır?

2-Elektrik dağıtımınınDicle Elektrik A.Ş.’ye devredilmesinden bu yana dağıtımı yapılan enerji miktarı ne kadardır? Tahsil edilen enerji dağıtım bedeli ne kadardır?

3-Kentin Hilvan ilçesine bağlı mahallelerde günde 4 saati aşan elektrik kesintileri uygulanmasına rağmen bu kesintileri yapılmamış gibi göstererek enerji bedellerinin %35’inin üreticiden, %65’inin ise devletten tahsil edilmesi hırsızlık değil de bedir?

4-Bu durumda hırsız kimdir?

5-Sulama dönemlerinde çiftçilere ait olan dalgıç pompalarının elektrik enerjisinin düşük iletilmesinden kaynaklı yanması sonucu doğan zararlar Dicle Elektrik A.Ş. tarafından karşılanacak mıdır?

6-Elektrik enerjisinin düşük iletilmesinden kaynaklanan düzensiz sulama ve ekinlerin veriminin düşmesinden doğan zararlar Dicle Elektrik A.Ş. tarafından karşılanacak mıdır?

7-Elektrik dağıtımının Dicle Elektrik A.Ş.’ye devredilmesinden bu yana elektrik borcunu yatıramadığı için gerekçesiyle kaç çiftçinin tarımsal desteklenmelerine bloke konulmuş, kaç çiftçinin arazisine, kaç çiftçinin tarım aracına el konulmuştur?

8-Elektrik nakil hatlarının yenilenmesi için çiftçilerden toplanan meblağ ne kadardır? Elektrik nakil hatlarının ne kadar yenilenmiştir? Yenilenen elektrik hatlarının maliyeti ne kadardır?

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan