Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Kim gerçekleri söylemiyor … Çiftçilerin tarlaları kuruma noktasında

Kim gerçekleri söylemiyor … Çiftçilerin tarlaları kuruma noktasında

( ŞANLIURFA – RHA ) Suruç Ovası Pompaj Sulaması Taşbasan Sol Sahil Sulaması 2. Kısım Şebekesi 19-15 nolu sulama hattı kapsamında yer alan 18 mahallede yaklaşık bir haftadır sulama sularının gelmediği iddia edildi. DSİ 15. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe,”Suyun az geldiği doğrudur. ama verilmediğine yönelik ifadeler gerçekleri yansıtmıyor.”dedi.

Türkiye’nin en önemli projelerinden olan GAP kapsamında inşa edilen ve dünyanın da 5’inci büyük sulama tüneli olan ve bu kapsamda arazilerin sulanmaması çiftçileri mağdur ediyor.

Suruç Ovası Pompaj Sulaması Projesinin tamamlanmasına rağmen çıkan arızalardan dolayı bazı köylere suyun verilmemesi bu sıcak günlerde köylüleri zor durumda bırakıyor. Ayrıca, ana kanaldan kaçak yollarla suların çekildiğini belirten çiftçiler, suların kendilerine ulaşmadığını savundu. DSİ yetkililerin bunun önüne geçemediğini bunun için Şanlıurfa Valiliğinden yardım istediklerini belirtti.

Sorunun çözümü için çalmadık kapı bırakmadıklarını ileri süren çiftçiler, proje ve uygulanmasından sorumlu DSİ Müdürlüğü ve milletvekilleriyle görüşmelerine rağmen sorunun halen devam ettiğini belirtti. Çiftçiler, DSİ’nin sulama kanalını işletemediğini, müteahhit firmaya verilmesi gerektiği konusunda açıklama yaptı.

GÖKÇE: SUYUN AZ GELDİĞİ DOĞRUDUR

DSİ 15. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe,”Suyun az geldiği doğrudur. ama verilmediğine yönelik ifadeler gerçekleri yansıtmıyor. Sonlara doğru bir takım sıkıntılar yaşanabilir. Suyu yeterli alabiliyorlar; ama diğer ifadeler gerçeği yansıtmıyor. Vahşi sulamadan dolayı su yeterli olmuyor.”diye konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan