Anasayfa / TÜM HABERLER / DÜNYA / Suriyeli kanaat önderlerinden Urfa’da yaşayan Suriyelilere çağrı

Suriyeli kanaat önderlerinden Urfa’da yaşayan Suriyelilere çağrı

( ŞANLIURFA – RHA ) Şanlıurfa’da yaklaşık 600 bin Suriyeli yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Son günlerde ülke gündemini meşgul eden Suriyelilere yönelik bazı kesimlerden tepki gelince Suriyeli kanaat önderleri yazılı bir açıklama yaptı.

Kanaat önderleri yaptıkları ortak açıklamada, şu ifadelere yer verdi:”Ş.Urfa’daki Suriyeli kardeşlerimizin dikkatine! Son Günlerde Türkiye’de ve özelliklede şehrimizde Şanlıurfalı kardeşlerimizle Suriyeli kardeşlerimizi karşı karşıya getirmek için bir komplo hazırlanmaktadır. Bunun amacı bugün Dünya Müslümanlarına bayraktarlık yapan Türkiye’yi karıştırmak ve istikrarsızlığa sürükleyerek Türkiye halkını ve hükümetini zorda bırakmak. Burada kötü niyetliler malzeme olarak Suriyelileri kullanılmak isteniyor. Bu meyanda Şanlıurfa huzuru kaçırmaya yönelik yaşan şiddet olayları şahıslarla ilgili olmayıp büyük bir kumpasın parçasıdır.

Kardeşliğimize zarar verecek olan bu oyunu bozmak için Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli Âlim ve Kanaat Önderleri olarak sizlerden bir kaç ricada bulunuyoruz. Faydalı olacağını umduğumuz şeyler şunlardır;

1- Şanlıurfalı komşularınızla ilişkilerinizi nezaketli bir şekilde geliştiriniz(büyük, küçük demeden)

2- Şanlıurfa’da Suriyelilerle ilgili olarak yapılan şikâyetlerin başında komşuları/bina sakinlerini rahatsız edici gürültülü yaşam biçimi gelmektedir. Şanlıurfalı komşularınızın hassasiyetlerine azami derecede dikkat ederek rahatsız etmeyin. Komşularınıza saygıda kusur etmeyin, onların da size saygı göstereceğini göreceksiniz inşallah. Misafir ev sahibine uyar. Bu dünyaca genel kabuldür. Bizlere en zor ve dar anımızda(muhacirliğimizde) kucak açıp Ensar olan bu ülkenin, bu şehrin insanların ve hükümetin kıymetini bilelim. Mecbur kalmadıkça geceleri saat 23:00 ten sonra dışarı çıkmayınız.

3- Açık alanlarda (parklarda, meydanlarda, caddelerde, sokaklarda vs) nargile içmeyiniz, oyun oynamayınız, rastgele uzanıp uyumayınız, gürültülü müzik dinlemeyiniz, yüksek sesle telefonla konuşmayınız. Kahkaha atarak konuşmayınız, etrafı kirletmeyiniz. Hatta gereksiz yere bekleyip durmayınız. Bunu yapan Suriyelileri de uygun bir üslupla uyarınız.

4- Tek de gezmeyin kalabalık da gezmeyin, 2-3 kişi olarak gezin. Mümkünse Urfalı komşularınızla beraber gezin. Allah muhafaza bir durum olduğunda hem güvenliğiniz hem de şahitlik açısından bu çok önemlidir.

5-  Size sataşıp sizi tahrik edenlere karşılık vermeyin. Hakaret ileri boyuta varırsa 155 nolu telefonu arayarak polisten yardım isteyin.

6- Urfa emniyetinin beyan ettiğine göre, suçsuz muhacirlere zarar gelmesin diye suç işleyenleri veya suça teşvik eden Suriyeliler süratle sınır dışı edilecek.

7- Suriyeli ve Türkiye halkının güvenliği için bu uyarılarımızı dikkate alacağınızı umuyoruz ve bu sıkıntıların geçici olduğunu, Suriye ve Türkiye halklarının daha güzel günlere kavuşacağını umuyoruz. Allah biz muhacirlere ve bize ensar olan Urfa halkına yardımcı olsun. Kötü niyetlilere fırsat vermesin.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Barış Pınarı Bölgesi, Suriye’nin En Yaşanabilir Yeri Haline Geldi

Barış Pınarı Harekâtıyla terör örgütlerinin işgalinden arındırılarak güvenli hale getirilen Telabyad ve Resulayn’da, Şanlıurfa Valiliği …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan