Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Turnike sistemi devreye girdi

Turnike sistemi devreye girdi

(ŞANLIURFA-RHA) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi‘nin Emirgan Toplanma Merkezi 63 nolu durağında hayata geçirdiği ’Turnike sistemi‘ vatandaşların hurra otobüse binmesine engel oldu.

ÖZLENEN MANZARA DA BUYDU

Vatandaşlar artık daha modern bir şekilde otobüse biniyor, ite kaka otobüslere binme dönemi de geride kaldı.Bu hafta içinde uygulamaya geçen sistem sayesinde biniş süresi 4 dakikadan birkaç saniyeye indi. Uygulama sayesinde otobüse hücum derdi son bulurken, otobüse biniş süresinde de ciddi kısalmalar oldu. Sistemin yeni olması ve halen nasıl çalışacağını bilemeyen vatandaşlar için Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan 2 görevli de yardımcı oluyor.

İLK KEZ HARRAN ÜNİVERSİTESİNDE DENENMİŞTİ

Sürücüler, iniş durağında otobüslere binmeye çalışan vatandaşları zaman zaman biniş durağındaki turnikelere yönlendirerek yardımcı oldu. Hafta içinde uygulamaya giren turnike sistemi vatandaşlardan da tam not aldı. Öyle ki gelişmiş bütün şehirlerde bu tür turnike sistemleri uygulanıyor. Öyle ki turnike sistemi Şanlıurfa’da ilk kez Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü’nde uygulamaya konulmuştu. Orada öğrencilerden tam not alan uygulama daha sonra da Emirgan Toplama Merkezi’nde uygulamaya konuldu. Uygulamadan çok memnun olan vatandaşlar şehrin her yerine turnike sisteminin getirilmesini istedi.

DAHA ÖNCE NASIL OLUYORDU?

Turnike sisteminden önce otobüse binmek isteyen vatandaşlar avını bekleyen avcı gibi otobüsü bekliyordu. Otobüs durağa gelir gelmez hurra otobüse hücum ediliyordu. Hal böyle olunca k kalabalığın içinde kalan yaşlı ve çocuklar zarar görüyordu. Bu sistemden belki de en çok memnun olan iki kesim varsa, biri yaşlılar diğeri ise çocuklu bayanlar…

ESKİDEN OTOBÜSE BİNMEK İÇİN BİR SAVAŞ VERMENİZ GEREKİYORDU

Uygulamadan memnun olduğunu ifade eden Şanlıurfalı vatandaşlar, “Eskiden otobüse binmek için bir savaş vermeniz gerekiyordu. Artık öyle bir sorunumuz yok. Turnike sistemi ile ulaşım daha modern bir hal aldı. Turnike sistemine kartımızı okuttuktan sonra otobüsün üç kapısından da binebiliyoruz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan