Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Coşkun: Vahşetin etnik kimliği, meşru mazereti olamaz

Coşkun: Vahşetin etnik kimliği, meşru mazereti olamaz

Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun,”Ülkemize geldikleri günden beri, çeşitli kesimlerce haklarında olumsuz algılar üretilmek istenen Suriyeli muhacirlerle ilgili olarak son bir kaç haftadır özellikle sanat ve siyaset camiası üzerinden sosyal medya aracılığıyla, Suriyelilerin birer suç makinesi olarak lanse edildikleri karalama kampanyası yoğunlaştığını görmekteyiz.”dedi.

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada,”Yaşanılan her adli olayı mülteciler ile bağlantılamanın zamanla nefret suçu kapsamında değerlendirilebilecek boyutlara ulaşabileceğini ve bir arada yaşama kültüründe kalıcı yaralar açacağını görmek gerektiğini belirten Memur Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, bu bağlamda yaşananların medya tarafından haberlere konu edilişlerinde etnik, siyasi, dini kimliklerin ön plana çıkarılmasını ve bu kimliklere kriminal anlamlar devşirilmesini gayrı ahlaki ve gayrı insani buluyoruz. Toplum içinde yaşanan olayların abartılarak ve manipüle edilerek dillendirilmesi toplumsal infial potansiyelini arttıracaktır. 9 aylık hamile olan Emani Al-Rahmun Sakarya’nın Kaynarca İlçesi’nde başına taşla vurularak 10 aylık küçük oğlu ise boğularak katledildilmesi kabul edilemez bir durumdur. Türkiye’de üç milyon Şanlıurfa da ise yediyüzbine yakın Suriyeli misafir ağırlamaktayız. Bu kardeşlerimiz, ülkemizde uluslararası desteğin dışında kendi imkanlarımız ile ağırlamaktayız. Bu büyüklükteki bir göç dalgasının toplumsal polarizasyonu keskinleştirmemesi ve yapılan yardımların sürdürülebilir olması için entegrasyon çalışmalarının planlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirten İbrahim Coşkun, bu çalışmaların salt devlet eli ile değil sivil toplum örgütleri aracılığı ile de yapılmalı, yürütülen çalışmaların öteki ile birlikte yaşama kültürünü güçlendirmesi hedeflenmelidir. Toplumsal entegrasyonun planlı olarak yapılması, birlikte yaşam kültürünün geliştirilmesini hızlandıracaktır. Sivil toplum alanında mücadele yürüten tüm örgütler olarak evlerinden zorla koparılmış bu insanları, mülteci olarak değil insanlık ailesinin fertleri olarak görmek durumundayız. Başta kadın hakları mücadelesi yürüten kuruluşlar, insan hakları örgütleri ve duyarlı sivil toplum kurumları sessizliğe gömülerek, yaşasaydı Cuma günü doğuma alınacak olan Emani Al-Rahmuni’yi mücadelelerinin dışına iterek, Emani’nin şahsında Suriyeli misafirlerimizin “öteki” olmasına müsaade etmemelidir.” ifadelerine yer verdi.

Coşkun, Memur-Sen Şanlıurfa şubesi olarak Sakarya’da yaşanan menfur olayı,“Vahşetin etnik kimliği, meşru mazereti olamaz” bilinci ile kınıyor faillerin en ağır ceza ile yargılanmasını talep ediyoruz. Bir zulümden kaçarken başka bir zulme kurban giden anne ve yavrularına Allahtan rahmet acılı ailesine sabırlar diliyoruz.” sözlerine ekledi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan