Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / İhracat rekoru için geri sayım başladı

İhracat rekoru için geri sayım başladı

( ŞANLIURFA – RHA ) Mannesman tarafından OSB`de  başlatılan yatırım sayesinde Şanlıurfa`nın ihracat rakamlarının yıllık 150 milyon dolardan, 5 milyar dolara çıkması öngörülüyor.

TÜMSİAD Sube Başkanı M.Sadık Sade; ‘Şanlıurfa hem özlediği ihracat rakamlarına yakında kavuşacak hem de 500 kişilik yeni istahdam sağlayacak. Destek olan herkese minnettarız.’ dedi.

Mannesman firması tarafından Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde başlatılan yatırım çalışmalarında sona gelindi. Tahsis ve kazı işleri tamamlanan yatırımın 6 ay gibi kısa bir zamanda üretime başlaması öngörülüyor. Petrol ve doğalgaz nakil hatlarının boru ve diğer ekipmanlarının üretileceği fabrikanın Şanlıurfa’nın ihracat rakamlarını en az 30 kat arttırması hedefleniyor.

Firma yetkilileri ile birlikte Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i ziyaret eden TÜMSiAD Şanlıurfa Şube Başkanı M. Sadık Sade, bu yatırımın Şanlıurfa adına çok önemli bir kırılma noktası olduğunu söyledi. Şanlıurfa’nın gerçek ihracat rakamlarının 150 milyon doları bile bulmadığının altını çizen Başkan Sade, yatırım sayesinde 5 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşilacağını belirtti. M.Sadık Sade, “Bir yılı aşkın bir süredir takip ettiğimiz bir yatırım sürecinin sonuçlarını alma aşamasına gelmiş olmanın mutluluğunu ve gururunu yasıyoruz. Sayın valimizi ziyaret ederek yatırımda gelinen son durumu birlikte değerlendirdik. Her konuda bizlere yardımcı olacağını söyledi. Bu yatırımın gerçekleşmesi için TÜMSİAD olarak elimizden gelen tüm çabayı gösterdik. Çok sükür çabalarımızın olumlu sonuçlarını yakın zamanda alabilecek duruma geldik. Bu yatırım Şanlıurfa Sanayisi adına bir devrimdir. Daha büyük yatırımların bu topraklarda yapılabilmesi adına bir umuttur. Bu süreçte katkısı olan başta Mannesman Firmasına ve firma ortağı sayın Abdullah İmir’e teşekkür ediyoruz. Kalkınma Bakanımıza. Milletvekillerimize ve Bakanlık Müşaviri sayın Abdulkerim Gök’e ve yardım ve desteklerini gördüğümüz herkese teşekkür ediyoruz. Bu yatırım sayesinde Şanlıurfa hem özlediği ihracat rakamlarına yakında kavuşacak hem de 500 kişilik yeni istahdam sağlayacak. Memleketimize hayırliı olsun” dedi.

Yatırım hakkında bilgi veren Mannesman firması yatırım ortağı Abdullah İmir, “Dünyada ilk defa en yüksek teknolojiyle petrol ve doğalgaz boru ve ekipmanları üretecek bir tesisi Şanlıurfa`da kuracağız. Bu yatırımı kendi ülkelerinde kurmamız için çok cazip teklifler aldığımız halde Şanlıurfa`da yatırıma karar kıldık. Daha fabrikamızı faaliyete geçirmeden bile aldiğımız siparişler Şanlıurfa`nın şu anki yıllık toplam ihracat rakamlarının çok çok üzerinde en geç altı ay içerisinde üretime başlayacağız. 500 insanımız bu işletmede istihdam edilecek. Ürünlerimizi Suudi Arabistan, Rusya, Katar, Kuveyt, ABD, Bahreyn Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada gibi ülkelere satacağız. Bu yatırımı gerçekleştirirken TÜMSİAD Şanlıurfa Şubemizin ve Başkanımızın verdiği destekler için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Emek veren, destek olan herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan