Anasayfa / TÜM HABERLER / DÜNYA / STK’lardan ‘Halkların Huzuru İçin Sivil Tedbirler Çalıştayı’

STK’lardan ‘Halkların Huzuru İçin Sivil Tedbirler Çalıştayı’

( ŞANLIURFA – RUHAAJANS ) Suriyeli sığınmacılara yönelik son günlerde artan olumsuz bakış açısına karşı Şanlıurfa’daki sivil toplum kuruluşları bir çalıştay düzenledi.

‘Halkların Huzuru İçin Sivil Tedbirler Çalıştayı’ İnsani Yardım Vakfı ( İHH) Konferans Salonu’nda düzenlendi. Çalıştaya Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Irak, Filistin ve Suriyeli kanaat önderleri katıldı. Çalıştayda STK’ların nasıl bir insiyatif alması gerektiği, bundan sonra izlenecek yol haritası belirlendi.

İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, STK’lar olarak ensar ve muhacir kardeşliğini devam ettirmek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. Gerem, Türkiye’de iç kargaşa çıkarmak için birtakım güçlerin bulunduğuna dikkat çekti.

İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, Türkiye’de kargaşa çıkarmak isteyenlere karşı sivil toplum kuruluşları olarak tedbir almaya çalıştıklarını ifade etti. Atila, tüm kesimlere büyük görev düştüğünü dile getirdi.

Umut Kervanı Derneği Başkanı Mahmut Çelik de Suriyelilerin provokatif eylemlere karşı daha dikkatli olunması konusunda görüş bildirdi.

Çalıştayda alınan kararlar daha sonra kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Barış Pınarı Bölgesi, Suriye’nin En Yaşanabilir Yeri Haline Geldi

Barış Pınarı Harekâtıyla terör örgütlerinin işgalinden arındırılarak güvenli hale getirilen Telabyad ve Resulayn’da, Şanlıurfa Valiliği …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan