Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Kale eteği bu defa korunacak mı?

Kale eteği bu defa korunacak mı?

(ŞANLIURFA-RHA) Çevre Koruma Vakfı Müdürü Siracettin İlhan, yeşillendime çalışması yapılan kale eteğinin güvenlik görevlileri tarafından korunması gerektiğini, aksi taktirde buranın tekrar harabe haline geleceğini söyledi.

Son yıllarda turizmde geri planda kalan Şanlıurfa’da, bu yıl turizm sezonunun açılmasıyla az da olsa turist sayısında bir hareketlenme yaşanmaya başladı. İnanç ve tarihi turizmde ön plana çıkan Şanlıurfa’da turistlerin en fazla uğrak yeri Balıklıgöl oluyor. Ancak Balıklıgöl’ün çevresinin bakımsız bir şekilde bırakılması, kentin itibarını zedeliyor. Bakımsız halde terk edilen yerlerden biri olan kale eteğinde bakımın yapılmaması turistlerin bu alanı gezmelerinin de engellenmesine neden oluyor.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, GAP eylem planı kapsamında ‘Kale Eteğinin Turizme Kazandırılması Projesi’ kapsamında düzenlenen kale eteğinin turizme kazandırılması yerine deyim yerindeyse madde bağımlılarına kazandırıldı.

BANKLAR KIRILMIŞ, AHŞAPLAR YAKILMIŞ

Ahşap direklerle teraslama çalışmaları yapılarak şehrin muhtelif yerlerini gören seyir alanlarının oluşturulduğu kale eteğinde oturma bankları, aydınlatma sistemleri ve yapılan yeşillendirme projeleri kapsamında büyük oranda para harcanmıştı. Ancak oturma banklarının, çardakların kırılması ve duvar görevi üstlenen ahşapların yakılması sonucu burada gündüz kirli olmasından gece de güvenli olmamasından dolayı pek uğrak yeri olmuyor.

HEM TURİZM İŞLETMECİLERİ HEM ZİYARETÇİLER ŞİKAYET EDİYOR

Bakım yapılmamasından dolayı Şanlıurfa turizminin incisi konumunda olan Balıklıgöl’de bulunan kale eteğinde bulunan ahşap gölgeliklerin çürümeye terk edilmesi, turizm işletmecilerinin de ziyaretçilerin de şikayet konusu oluyor. Ayrıca bu alanın sahipsiz bir şekilde terk edilmesi sonucunda aydınlatma ışıklarının da kırılması, gece akşam vakitlerinde ziyaret için ayrı bir dezavantaja neden oluyor.

‘GÜVENLİK GÖREVLİLERİ BURADA GÖREVLENDİRİLMEZSE TEKRAR HARABEYE DÖNER’

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ihalesi yapılan kale eteğinin yeşillendirme çalışmalarında sona gelindi.  Harabe haline gelen kısmın da onarılma çalışmasına başlanacağını belirten Çevre Koruma Vakfı Müdürü Siracettin İlhan, burası onarıldıktan sonra tekrar harabe şeklini almaması için onarılan alana güvenlik görevlileri tarafından korunması için Büyükşehir Belediyesi ile irtibat halinde olduklarını söyledi. İlhan, buranın görevliler tarafından güvenliğinin sağlanamaması durumunda tekrar harabe şekline döneceğini ifade etti.

Bu alanın bakımsız kalmasının nedenini açıklayan İlhan, “Söz konusu alan, İl Özel İdaresi tarafından yapıldı, sonra Büyükşehir Belediyesi kuruldu, ‘Orası senin, burası benim’ problemleri çıktığı için burası sahipsiz bir şekilde kaldı. Orası Büyükşehir Belediyesinde kaldıktan sonra zaten iş işten geçmişti.” dedi.

BALIKLIGÖL’DE ONARIM ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Siracettin İlhan, “Ayrıca bugünden itibaren Balıklıgöl’ü kalkındırma projesi çalışmalarına başlanacak. ŞUSKİ kanalizasyon problemleri ile ilgili son rütuşları yapıyor. Kanalizasyonda suyun hızlı akması tespit edildikten sonra başlanacak.” ifadelerine yer verdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan