Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Karataş: İdam Cezası Geri Gelmeli

Karataş: İdam Cezası Geri Gelmeli

TUBDER Yönetim Kurulu Başkanı Siyaset Bilimci Dr. Kenan Karataş, “Siyasi ve dini anlayışından, fikrinden ya da bölücü içerik taşımadığı sürece diğer her türlü beyanından ötürü bir insanın idam edilmesine kesinlikle karşıyım. Ancak, kadına yönelik şiddet uygulayan, çocuk istismarına kalkışan ve uyuşturucu pazarlayan kişilerin idam edilmesi söz konusu ise alınacak kararın altına imzamı atarım.” dedi.

Son dönemlerde artan şiddet ve cinsel saldırıların ardından idam tartışmaları yine geldi. Karataş, şöyle konuştu:”Son on yıl içinde hırsızlık, soygun, intihar, tecavüz, uyuşturucu, kapkaç ve en önemlisi de kadına yönelik şiddet vakıaları had safhaya ulaşmıştır. Gün olmuyor ki ekranlarda şiddete maruz kalan kadın, çocuk yaşta ki çocukların uyuşturucudan dolayı can çekiştiği haberlerini izlemeyelim. Söz konusu vahşi haberler adeta, doğal ve yaşamın bir parçası sosyal ve toplum olaylarıymış gibi sıradanlaşmaya başlamıştır. Eşini, kızını, anasını hiç acımadan öldüren, sakat bırakan, tecavüze maruz bırakan hastalıklı zihniyetler çıktıkları mahkemelerce aynı gün serbest bırakılmakta ya da basit cezalara çarptırılmaktadırlar.

 CEZALAR CAYDIRICILIKTAN UZAK

Yani barbar ve sapık olarak nitelendirebileceğimiz şahıslar caydırıcılıktan uzak cezalar sebebiyle hala toplumda gezmekte, tehlike saçmaya devam etmektedirler. Vatandaşın ne yasamaya ne yürütmeye nede yargıya güveni kalmamıştır. Güven kalmadığı içinde cezalar sokak hukuku neticesinde icra edilmeye başlamıştır. Okul önleri sigara, alkol, uyuşturucu kullanan çocuklarla dolmaya, okul içinde ise çeteleşmeler meydana gelmeye başlamıştır. İlkokul çağında ki kız çocukları kendilerinden onlarca yaş büyük dedelerle evlendirilip yok sayılmakta ve sırf bu yüzden intihar vakıalar artmaktadır.”

 KAYNARCA VAHŞETİ BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLMUŞTUR

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde dokuz aylık hamile Suriyeli Mefta Emani’in tecavüze uğradıktan sonra 10 aylık bebeğiyle katledilmesi bardağı taşıran son damla olduğunu belirten Karataş, şunları söyledi:”Bu ve buna benzer vahşetleri gerçekleştiren barbarlara şunu hatırlatmak isterim. Kadınlar anamız, kızımız, eşimiz ve kardeşimizdir. Hangi anlayışla kutsal saydığımız kadınlara el kaldırma cesaretini gösterebiliyorsunuz anlamıyorum. Ancak, Allah’tan korkusu olmayan, vicdanı olmayan ruhsuzlar bu gibi şiddet yanlısı olabilir. İdama her şekilde karşı olmama rağmen kadına yönelik şiddet, uyuşturucu ve çocuk istismarına ismi karışan, suçu tespit edilen insanlıktan nasibini alamamış vahşilerin asılması söz konusu ise kararın altına imzamı atarım.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan