Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Detaylar projeyi geciktirdi

Detaylar projeyi geciktirdi

(ŞANLIURFA-RHA) Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması gereken ve ihalesi yapılmayan Çevik Kuvvet Kavşağı’nda Karayolları’nın neden hala beklediği ve bir adım atmadığı merak konusu olurken, projenin bazı ufak detaylardan dolayı geciktiği de öğrenildi.

2015 yılı Mart ayında ihalesi yapılan ve daha sonra devleti zarara uğratacağı gerekçesiyle yargı yoluna gidilen Çevik Kuvvet Köprülü Kavşak Projesi yılan hikayesine döndü. Öte yandan 2015 yılından bu yana gündemde olan projenin bazı detaylardan dolayı geciktiği de öğrenildi.

KARAYOLLARI NEDEN İHALE KARARI ALMIYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ‘Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı’ projesine bir an önce başlanması için tüm ön hazırlıklarını tamamladı. Ancak şöyle bir sorun var ki yapılara bir an önce başlanması için Karayolları’nın ihale kararının alması gerektiği öğrenildi. Ancak Karayolları’nın ihale kararı almak için neyi beklediği ve halen neden bir adım atmadığı ise merak konusu oldu.

PROJE HAFİF RAYLI SİSTEMLE REVİZE EDİLEREK TEKRARDAN HAYAT GEÇİRİLDİ

Herkesçe bilinen bir gerçek ki Şanlıurfa kentinin en çok kanayan yarası trafik…Yıllardır kenti trafiğini rahatlatmak için gelen her belediye başkanı bir proje üretse de maalesef üretilen ve yapılan hiçbir proje bu kanayan yaranın kabuk bağlamasını sağlayamadı. Özellikle Abide Kavşağı’ndan Karaköprü istikametine giden yolda tam bir trafik karmaşası yapılıyor. Nihat Çiftçi’nin belediye başkanlığı döneminden önce projesi yapılan ve daha sonra devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle yargı yoluna taşınan ‘Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı’ projesi tekrar gündeme geldi. Nihat Çiftçi’nin Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından sonra proje hafif raylı hesap edilerek tekrar hayata geçirileceği söylendi. Ancak bu sefer belediye işini tamamlasa da aklık Karayolları’ndan patlak verdi.

‘KARAKÖPRÜ’DEKİ NÜFUS ARTIŞI VE DİYARBAKIR KARAYOLU ÜZERİNDEKİ TRAFİK YOĞUNLUĞUNU GÖZ ÖNÜNE ALARAK BU PROJEYİ BİR AN ÖNCE BAŞLATMALIDIR’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ‘Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı’ Projesi’ni yapmak için tüm çalışmalarını tamamladı. Ancak proje Karayolları’nın bünyesinde olduğu için ev sahibi konumunda olan Karayolları’nın ihale kararı almak gerekiyor. 2015 yılından bu yana proje olmaktan çıkıp çile olan projenin bir an önce tamamlanması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı yetkilileri, kavşağın inşa edileceği bölgede hiç bir mülkiyet sorununun kalmadığını, Karayollarının ihale kararı almasının beklendiğini bildirdiler. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri,”Bildiğiniz gibi burada iki kavşak yaptık, Narlıdere kavşağını ihaleye çıkardık. Narlıdere de bitse tüm trafik gelip çevre yollarının kesiştiği kavşakta tıkacak. Bu projeyi neden önemsiyoruz? Çünkü yan kolları çok olan kapsamlı bir proje ve bu nedenle inşaat süresi uzun sürecek. Karaköprü’deki nüfus artışı ve Diyarbakır karayolu üzerindeki trafik yoğunluğunu göz önüne alarak bu projeyi bir an önce başlatmalıdır” diyerek Karayolları’nın bir an önce başlatması gerektiğini ifade etti.

IŞIKSIZ KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI BİZE NE GETİRECEK?

Çevik Kuvvet’te Emniyet Müdürlüğü’ne ait bina takas karşılığı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bırakılacak. Karayolları’nın çevrede bulunan ve projeye engel olarak gördüğü yapılar yıkılacak.Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet arasında yapılan takas anlaşmasına göre, Akçakale yolunu Gaziantep yoluna bağlayan çevre yolu civarında bulunan ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait arsa  Emniyet Müdürlüğü’ne verilecek. Burada İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ve ‘Atış Poligonu’ inşa edilecek. Bilindiği gibi Çevik Kuvvet şehrin içinde kalıyordu, yapılacak bu proje ve takasla birlikte yeni bir Emniyet Müdürlüğü binası inşa edilecek ve daha geniş bir mekan olmuş olacak. Ayrıca teşkilat mensuplarının eğitimlerini daha iyi yapacağı bir Atış Poligonu’da inşa edilmiş olacak.

GEÇMİŞTE YAPILAN HATALARDAN DERS ALMAK LAZIM

Daha önceki belediye başkanları döneminde Abide’de yürütülen çalışmalarda belediye başkanları ile meclis üyeleri arasında yaşanan tartışmalardan dolayı projeden geriye enkaz kalmıştı. Nihat Çiftçi ise eski yapılan hataları hesaba katarak yapılacak proje de uzun vadeli çözümler üretmek istiyor ve Şanlıurfa’nın başına bela olan trafik sorununu da çözmek istiyor.

PROJENİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Karayolları’nın ihale kararı almasıyla birlikte bu yıl içerisinde yapımına başlanması planlanan ve en az 16 ayda tamamlanması beklenen projeye son halini Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi verdi. Daha önce karayolları tarafından hazırlanan proje Nihat Çiftçi’nin girişimleri ile hafif raylı sistem de düşünülerek revize edildi ve son halini aldı. Projenin en önemli özelliğini ise ışıksız olması…Işıksız kavşaklar Türkiye’de sınırlı sayıda bulunurken, proje tamamlandığında Şanlıurfa’da ilk kez ışıksız kavşak hayata geçirilmiş olacak ve alanında bir ilk olma özelliği taşıyacak. Sürücüler yan yollar, üst köprüde trafik ışığı olmadan yol alacak. Böylece şehrin belki de en çok tıkanan bölgesi olan Çevik Kuvvet Kavşağı rahat bir nefes almış olacak.

AKÇAKALE KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI DA PROJENİN İÇERİSİNDE

3 yıl önce bir dava konusu yüzünden Çevik Kuvvet Projesi hayata geçirilememişti. Yaşanan davadan dolayı proje iptal olmuştu. Yapılan proje gereği Çevik Kuvvet Projesi’ni Karayolları Genel Müdürlüğü yapacak ancak devamında bulunan kavşakları da Büyükşehir Belediyesi yapacak. Öte yandan belediyeye yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre de bu proje ile birlikte Akçakale Köprülü Kavşağı’da bu proje dahilinde olacak. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün halen proje için bir adım atmaması ve özellikle kentin önde gelen idari ve mülki amirlerin hala neden olaya müdahale etmediği ise bilinmiyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan