Anasayfa / TÜM HABERLER / DÜNYA / Sınır ötesine 10 tırlık yardım malzemesi gönderildi

Sınır ötesine 10 tırlık yardım malzemesi gönderildi

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu tarafından başlatılan ‘Sen Açken Ben Tok Yatamam Un Kampanyası’ çerçevesinde 10 tırlık insani yardım malzemesi Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

‘Sınır Ötesine Yardım Kampanyası’ kapsamında toplanan 10 tır dolusu yardım malzemesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Lojistik merkezinde düzenlenen törenle Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi. Tırların uğurlama törenine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ile platform üyeleri katıldı.

ŞANLIURFA’DA BİN 269 TIRLIK YARDIM YAPILDI

Şanlurfa’da hayırsever vatandaşların da desteği ile bugüne kadar Suriye’ye 426 tır dolusu insani yardım gönderdiklerini belirten Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Sorumlusu Osman Gerem ise “Şanlıurfa’da kardeşliğin ve ensarlığın hakim olduğu bu coğrafyada gerek ilimizde ihtiyacı olan kardeşlerimiz gerekse sınır ötesine yardım gönderiyoruz. Şu ana kadar ilimizden sınır ötesine bu gün ki tırlarla birlikte 426 tır yardım gönderdik. ilimiz Sınırlar içerisinde kardeşlerimize şu ana kadar bin 269 tır yardım ulaştırdık. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi himayesinde açılan giyim mağazasında bu kardeşlerimize 192 bin kişiye giyim yardımı yapıldı” şeklinde konuştu.

ŞANLIURFA, SURİYELİLERİN YANINDA OLDU

Suriyeli sığınmacılara karşı Şanlıurfa’nın her zaman ensar olduğunu anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa şehir olarak her zaman Suriyeli kardeşlerinin yanında oldu. Ensar şehir olarak hem sokaklarını hem şehrini hem de aşını paylaştı. inancımız zaten bunu emrediyor. Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Onun için ‘sen açken ben tok yatamam’ dedi. Şanlıurfa’mızın her noktasının yanı sıra Türkiye’mizin her noktasının bu yardımlar organize edildi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 MERHAMETİMİZİ GÖSTERMEYE ALLAH’IN İZNİYLE DEVAM EDECEĞİZ

Şanlıurfa Valisi  Abdullah Erin, uzun süredir Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle birçok sığınmacının Türkiye’ye sığındığını belirterek bazılarının da kendi ülkelerinde büyük sıkıntılarla yaşamlarına devam ettiğini söyledi. Erin, şöyle konuştu:”Yaşana bu drama dünyadaki birçok ülkenin sessiz kaldığını ancak  Türkiye’nin devlet ve millet olarak mazlum sığınmacıya sahip çıktı. Kim ne derse desin, neye mal olursa olsun, kaça mal olursa olsun, biz sığınak olmaya, barınak olmaya, şefkatimizi, merhametimizi göstermeye Allah’ın izniyle devam edeceğiz. Son zamanlarda bu uğurda ve bu yolda büyük çaba ve gayret sarf eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz olmak üzere, sizin gibi Allah rızası için Müslüman kardeşlerine elini uzatmaya çalışanların azmini kırmaya çalışanların sesini duymamanızı istirham ediyorum. Yaptığımız doğru olandır, hak olandır. Hepinizden Allah razı olsun.” Konuşmaların ardından tırlar dualar eşliğinde Suriye’ye doğru hareket etti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Barış Pınarı Bölgesi, Suriye’nin En Yaşanabilir Yeri Haline Geldi

Barış Pınarı Harekâtıyla terör örgütlerinin işgalinden arındırılarak güvenli hale getirilen Telabyad ve Resulayn’da, Şanlıurfa Valiliği …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan