Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Tepsi pişirmekten ocakta ekmeğe yer kalmıyor

Tepsi pişirmekten ocakta ekmeğe yer kalmıyor

(ŞANLIURFA-RHA) Urfalıların vazgeçilmez tepsi kültürü sürerken fırıncıların da zorlu mesaisi devam ediyor. 45 derece sıcaklıkta yoğun mesai yapan fırıncılar, kadınlardan anlayış bekliyor.

Urfalılar, yemek için tepsi ve lahmacundan vazgeçmiyor. 45 derece sıcaklıkta fırınlarda zor mesai yapan fırıncılar, en az tepsi yemeği kadar biber ve patlıcan közlemesinin yoğunluğundan da şikayetçi. Günde 200-300 arası tepsi pişirerek en zor mesaiyi yapan fırıncılar, fırıncılara fazla yüklenmemesi adına anlayış bekliyor. Kokusu ve görüntüsüyle iştah kabartan lezzetli yemeklerin akşam saatlerinde yoğun olurken, sabah yoğunluğu ise patlıcan ve biber oluyor. Yoğunluk nedeniyle zor anlar yaşayan fırıncılar, ocakta ekmek pişirmeye yer kalmadığından yakınıyor.

‘ZOR AMA ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ’

Her gün ortalama 200-300 arasında tepsi yemeği pişirdiğini belirten Şatır Nihat Şanlı, “Fırının sıcaklığı havanın sıcaklığından daha fazladır. Her gün yüzlerce tepsi pişiriyoruz. Urfalı kadınlardan biraz anlayış bekliyoruz. Yemeklerini evde pişirsinler. Yemek pişirmekten bazen ekmek pişirmeye bile vakit bulamıyoruz. Yazın patlıcan biber vatandaşların vazgeçilmezi oluyor. Zor ama çalışıyoruz.” dedi.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan