Anasayfa / TÜM HABERLER / SPOR / Antep’in lobisi Urfa’yı yendi

Antep’in lobisi Urfa’yı yendi

(ŞANLIURFA7RHA) Şike ile ilgili henüz karar verilmese de Türkiye Futbol Federasyonu’nun fikstür çekimini erteleyemeyip yerine çekimi yapması Şanlıurfaspor hakkında verilen kararı az çok açıkladı. Kısacası Antep’in siyasi lobisi Urfa’yı yendi…

Günlerdir gerek Şanlıurfa kamuoyunu gerekse de Türkiye kamuoyunu meşgul eden Şike ve İhanet Tepeleri ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nun bir karar vermesi beklenirken, TFF tam aksine fikstür çekimine gitti.

FİKSTÜR ÇEKİMİ YAPILDI

Normal şartlar altında Türkiye Futbol Federasyonu’nun fikstür çekimini var olan Şike ve İhanet Tapeleri’nden dolayı ileri bir tarihe ertelemesi gerekiyordu. Dün günün ilk saatlerinde Şanlıurfaspor’un resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada yapılan şikayet sonucunda fikstür çekiminin ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi. Ancak TFF ilerleyen saatlerde Şanlıurfa’nın yaptığı açıklamaya rağmen fikstür çekimini yaptı.

İLK TEPKİ URFALI CHP’Lİ VEKİLDEN GELDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile bazı Manisasporlu futbolcular Şanlıurfaspor’u kümeye düşürdüler. Ancak yaşanan şike olayına ilk tepki Urfalı olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’dan geldi. Aslen Urfalı olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal duruma sessiz kalmadı.

Tanal sosyal medya hesabından şu değerlendirmeyi yaptı:

”Şanlıurfaspor’a yapılan haksızlık ve hukuksuzlukları takip edeceğim.Bu haksız iş ve eylemlerin içinde olanlar mutlaka cezalandırılmalıdır.

Davaya müdahil olarak katılma dilekçesi vereceğim.

Atanmış Türkiye Futbol Federasyonu’nu göreve davet ediyoruz!

Şanlıurfaspor’a yapılan haksızlık ve hukuksuzluklara ses çıkarmayan Gençlik ve Spor Bakanlığı da sorumludur. Şanlıurfa’lı yalnız değildir.

Kanun şikeyi suç saymış. Bunu görmemezlikten gelen Futbol Federasyonu; Gençlik ve Spor Bakanı bu yasayı uygulayın…

Şikeyi aklamaya çalışan kirli siyasetle yeşil sahalar kirletilmeye çalışılıyor.

Anadolu Takımları Şanlıurfaspor’a destek vermeli. Şikenin her takımın başına gelebileceği unutulmamalı. @farukcelikcomtr neden susuyor?

Şike emek hırsızlığıdır. Sahada ter döken, tribünde gönülden destekleyen Şanlıurfaspor taraftarının hakkı yenmiştir.

Şanlıurfaspor değil şikeye karışanlar küme düşürülmeli. Şanlıurfalı vekiller konu ile yakından ilgilenmeli! #ŞanlıurfasporSahipsizDeğildir

Şanlıurfaspor’un şike ile küme düşürülmesinde, sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılmalı. Kirli siyasetle aklanmaların önüne geçilmeli…”

URFA’NIN SADECE İKİ VEKİLİ Mİ VAR?

Günün ilerleyen saatlerinde Şanlıurfalı vekillerden de duruma tepki gelmeye başladı. İlk tepkilerden birisi de Mehmet Ali Cevheri’den geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cevheri, ” Şanlıurfaspor bu kadim şehrin markası ve gururudur. Hile ve şike ile hak gasp edenler kanun önünde hesap vereceklerdir” dedi. Şanlıurfaspor’a yapılan haksızlığa bir tepki de Kemalettin Yılmaztekin’den geldi. Sosyal medya hesabından Şanlıurfaspor’a destek veren Yılmaztekin, ” Şanlıurfaspor sahipsiz değildir. Bize şike yapanlarla alâkalı milletvekili olarak değil, Urfalı bir hukukçu olarak mücadelemiz başlamıştır. Bu işe suç duyurusuyla başladık. Hukuki tüm mücadelemizi verip Şanlıurfaspor’umuzu harcatmayacağız inşallah” dedi. Öte yandan 12 tane milletvekili olan Şanlıurfa’nın Kemalettin Yılmaztekin ve Mehmet Ali Cevheri’den başka paylaşım yapılmaması dikkatlerden kaçmadı.

AK PARTİ İL BAŞKANI DA OLAYA SESSİZ KALMADI

Birkaç günden bu yana kentte konuşulan tek konu Şanlıurfaspor’a yapılan şike…Şike Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Manisasporlu oyuncular tarafından yapılmış. Şu ana dek birçok taraftar, futbolcu ve Anadolu takımı Şanlıurfaspor’a sahip çıktı. Bir paylaşımda Şanlıurfa Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’den geldi. Başkan Beyazgül sosyal medya hesabından milletvekilleri ile beraber konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Beyazgül şu açıklamayı yaptı:

“Şike iddiasını  tüm vekillerimizle birlikte yakından takipteyiz.bugün gerekli ziyaret ve başvurular yapılacaktır. Urfaspor’umuzun yanındayız.”

TARAFTAR SOSYAL MEDYADA İSYAN ETTİ

Fikstür çekiminin önce yapılmasının iptal edilmesi ardından ise yapılması en çok da Şanlıurfaspor’a gönül vermiş taraftarın isyan ettirdi. Taraftarla sosyal medyada duruma tepki gösterdi. Urfalı siyasileri sosyal medyada protesto eden Urfasporlu taraftarlar,”Antep’in lobisi Urfa’yı yendi, 12 vekilimiz bir Fatma Şahin etmedi” dedi.

TANAL ŞİKEYİ MECLİSE TAŞIDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Şanlıurfaspor-Manisaspor maçındaki şikeyi Meclis’e taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Şanlıurfalı Tanal, şu soruları yöneltti: “Sosyal medyada Manisaspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor futbolcularının ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulüp Müdürünün tapeleri olduğu iddia edilen kayıtların doğru olup olmadığı araştırılıyor mu? Araştırılıyor ise çıkan sonuç nedir?

Söz konusu tapelerde adı geçenler kimdir? Şu anda mevcut takımlarının kadrolarında mıdır? Kendileri ile şike iddiaları konusunda irtibata geçildi mi?

Manisaspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kulüplerinde son 3 ay içinde kadro dışı bırakılan futbolcu var mı? Varsa hangi futbolcular kadro dışı bırakıldı? Kadro dışı bırakılma sebebi nedir? Şanlıurfaspor Manisaspor maçında iddia edildiği gibi şike tespit edilirse Şanlıurfaspor tekrar 1. Lige yükselecek mi? Manisaspor hakkında ne gibi bir yasal işlem yapılacak. Yine doğru ise şike iddialarında adı geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor hakkında ne gibi yasal işlem başlatılacak? Tüm şike iddiaları gerçek ise mağdur duruma düşen Şanlırufaspor’un mağduriyeti giderilecek mi? Nasıl giderilecek?”

AVUKATIN AÇIKLAMALARI BİRAZ ÜMİT VERİCİ

Fikstür çekiminden sonra Şanlıurfaspor’uun avukatı da bir açıklama yaptı. Oytun Süllü yaptığı açıklamada, “TFF’nin bu konudaki talimatları çok açık. Bu kişilerin hak mahrubiyeti gibi ceza lacağını ve bu oyuncuların kulüplerinin de ceza alması mümkün. Fikstür çekiminin ertelenmesi konusunda itiraz ettik fakat ceza alamadık. Fikstür çekilse bile karar açıklanırsa, Büyükşehir Gaziantepspor ile Şanlıurfaspor yer değiştirebilir ya da Büyükşehir Gaziantepspor küme düşer, ligdeki takımlar sırayla her haftayı bay geçer ve 3 puan kazanır” dedi.

Federasyonun kurallarında hak mahrumiyeti ve men cezası olarak cezalar var. Bu oyuncuların hak mahrumiyeti cezası alarak futboldan men edileceğini düşünüyoruz. Bizim yargıya ve TFF’ye güvenimiz tam. Hak tecelli edecektir.

Advert

İlginizi Çekebilir

EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Konyaaltı Belediyesi ile İzmir BBSK eşleşti

2022-2023 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası'nın bugün çekilen Çeyrek Final kurasında, Antalya Konyaaltı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eşleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan