Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Şanlıurfalı ünlü sanatçı Abdullah Uyanık, mezarı başında anıldı

Şanlıurfalı ünlü sanatçı Abdullah Uyanık, mezarı başında anıldı

( ŞANLIURFA – RHA ) Şanlıurfalı ünlü sanatçı  Abdullah Uyanık, ölümünün 9 yılında sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

Ailesi ile sevenleri ünlü sanatçı Abdullah Uyanık’ı unutmadı. 2009 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu 25 gün yoğun bakımda kalan ve yapılan tedaviye cevap veremeyerek vefat eden Şanlıurfa’lı sanatçı Abdullah Uyanık ölümünün 9. Yılında kabri başında anıldı. Harran Kapı Aile Mezarlığındaki anma törenine, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Abdullah Uyanık’ın ailesi ve sanat camiasından sevenleri katıldı. kabri başında dualar edilip sevenleri tarafından karanfil bırakıldı.

Anma töreninde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” Abdullah Uyanık ağabeyimizin 9. yıl dönümünde mezarı başında anıyoruz. Tekrar cenabı Allahtan rahmet diliyoruz burada yakınları ve sevenleri ile beraber kendisini anıyoruz. “ dedi.

‘BÜTÜN SANATÇILARIMIZA SAHİP ÇIKILMASI GEREKİYOR’

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci açıklamasında şunları söyledi; “Abdullah Uyanık ağabeyimizin 9. yıl dönümünde mezarı başında anıyoruz. Tekrar cenabı Allahtan rahmet diliyoruz burada yakınları ve sevenleri ile beraber kendisini anıyoruz.  Urfamız adına bir değer hep ifade ediyoruz, tekrar ifade etmek gerekiyor. Urfa için değer olanların hayatta iken de kıymetini bilmek gerekiyor. Tabi ki vefat ettikten sonra da onları unutmamak gerekiyor. Şanlıurfa’mıza Kültür- Sanat noktasında çok hizmetleri olmuş. Kendisi öbür dünyaya göçmüştür ama eserleri halen duruyor. Eserleri ile duruyor. Eserleri yaşatmak adına da bizlere çok ciddi görevler düşüyor. Abdullah Uyanık şahsında Urfa adına değer olan bir değer oluşturan kıymet oluşturan bütün sanatçıların bütün sanatçılarımıza da sahip çıkılması noktasında bir çalışma yapılması gerekiyor. Bu çalışma derli toplu bir çalışma olmalı, bu çalışma yaptıkları hizmetleri ortaya koyan ortaya koydukları eserleri ölümsüzleştiren bir çalışma olmalı. Bu kapsamda zaman zaman çalışmada bulunuyoruz. Yeri gelmişi iken özellik ile rahmetli Abdullah Uyanık ile ilgili şuana kadar derlenmeyen toparlanmayan ne kadar eseri var ise ailesinin rızasını almak kaydı ile onları derleyip toparlayıp bunları da kültür hazinemize kaydedeceğiz. Tekrar kendisine Allahtan rahmet diliyoruz yine yakınlarına baş sağlığı diliyoruz ne mutlu ki bu şekilde sevenleri vardır ne mutlu ki arkasında eserler bırakmıştır.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan