Anasayfa / TÜM HABERLER / 15 Temmuz etkinlikleri devam ediyor
????????????????????????????????????

15 Temmuz etkinlikleri devam ediyor

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Rabia Meydanındaki etkinlikler devam ediyor.

İlk olarak Dergâh camiinde kılınan Cuma namazının ardından 15 Temmuz şehitleri için yüz bin hatim duası yapıldı.

Günün programı Arkeoloji müzesinde Haliliye Belediyesi ve Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan 15 Temmuz fotoğraf sergisinin açılışı ile devam etti. Serginin açılış kurdelesi Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, MHP İl Başkanı Mahmut Güneş ve davetliler tarafından kesildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergiyi gezen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, o günleri bu önemli karelerle fotoğraflayan Anadolu Ajansı ve Haliliye Belediyesi fotoğrafçılarına teşekkür etti.

Akşam saatlerinde ise, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde Yeşilay Şanlıurfa şubesinin düzenlendiği resim sanatıyla 15 Temmuz süreci sergisine katılan Vali Erin, burada ressamların elinden çıkan eserleri inceledi. Şehit aileleri onuruna verilen akşam yemeğinde konuşan Vali Erin, tüm şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de sağlıklı ömürler diledi. Konuşmasını sürdüren Vali Erin, Şanlıurfa’nın kahramanlık tarihine 15 Temmuz’da bir yenisini daha eklediğini dile getirdi. Vali Erin konuşmasında ayrıca: “Milleti kalbinden vuran 15 Temmuz hain darbe girişimine, terör odaklarının saldırıları ve her türlü nefret söylemine rağmen yeni ve güçlü Türkiye’nin 2023 vizyonuna doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Tüm mazlum halklara ümit ve ilham kaynağı olan ve ev sahipliği yapan devletimiz son yıllarda şehit aileleri ve gazilere yönelik de yaptığı yasal düzenlemelerle her zaman bu kutsal emanetlere sahip çıkmıştır” şeklinde konuştu.

Anma haftasının 4. Gününde etkinlikler yine Rabia meydanında devam etti. Rabia meydanında toplu olarak kılınan yatsı namazının ardından meydanı dolduran Şanlıurfalılara 15 Temmuz direnişini anlatan teatral gösteri sahnelendi.

Gösterinin sonunda Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, Vali Yardımcıları, İlçe Belediye Başkanları ve diğer protokol üyeleri tarafından oyunu sahneleyen oyunculara teşekkür plaketi verildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan