Anasayfa / TÜM HABERLER / ŞANLIURFA’DA ŞEHİTLER ANITI AÇILDI

ŞANLIURFA’DA ŞEHİTLER ANITI AÇILDI

 

Şanlıurfa’da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla “15 Temmuz Şehitler Köprülü kavşağı”nda 250 şehit isminin yazıldığı anıtın açılışı gerçekleşti.

 

Anıtın açılış programına Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Jandarma Alay Komutanı Albay Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu, AK Parti Şanlıurfa il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şehit aileleri, Gaziler ve STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

BAŞKAN NİHAT ÇİFTÇİ; “ŞÜKRAN VE MİNNETLE YAD EDİYORUM”

Şehitleri unutmamak için Büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan “15 Temmuz Şehitler Köprülü Kavşağı”nda isimlerinin olduğu anıtı yaptırdıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi: “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şükran ve minnetle yad ediyorum. Hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” diyerek Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi.

 

VALİ ERİN; “15 TEMMUZ BİR TARİHTİR”

15 Temmuz’da yaşanan ihaneti canıyla ödeyen şehitler için Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan anıtın önemine değinen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin: “15 Temmuz’da yaşanan, Türkiye Cumhuriyeti dünyanın şahit olduğu ihanetlerden bir tanesini, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere büyüklerimize ve aziz milletimize o Şanlı direnişin ve yeniden dirilişiyle püskürtülerek mağlubiyete mahkum edilmiş bir tarihtir 15 Temmuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız unutmamak ve unutturmamak niyetiyle yapmış olduğu bu anıtın o gün yaşanan milli birlik ve beraberlik ruhunun sürekli canlı tutulması dileğiyle o gece ebediyete ve cennete uğurlandılar. 250 şehidimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum” dedi.

 

Açılıştan sonra şehitlerin arasında bulunan Urfalı şehitlerden İbrahim Halil Yıldırım, Şefik Şefkatlioğlu, Ümit Yolcu ve Mustafa Direkli’nin ailesine Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

 

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan