Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Akçakaleli pamuk üreticisine 135 milyon lira destek

Akçakaleli pamuk üreticisine 135 milyon lira destek

( ŞANLIURFA – RHA )  850 bin dekar alanda tarımsal üretimin gerçekleştirildiği Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, bu yıl içerisinde pamuk üreticisine toplam 135 milyon lira destek ödemesi yapıldı.

Akçakale Ziraat Odası Başkanı Hamdi Yılmaz, buğday, mısır ve pamuk üretiminin önemli merkezlerinden biri olan ilçede, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ile sağlanan sulama imkânlarının son yıllarda pamuk üretimini artırdığını söyledi.

PAMUK EKİM ALANI ARTIYOR

Pamuğun, Akçakale’de buğday ve arpa ile birlikte birinci ürün olarak ekildiğini, ikinci ürünün ise mısır olduğunu ifade eden Yılmaz, “beyaz altın” olarak nitelendirilen pamuğun ekim alanlarındaki artışta, sulamanın yanı sıra destekleme ödemelerinin de etkili olduğunu kaydetti. 2017 yılı desteklemeleri kapsamında Akçakale’de sadece pamuk üreticisine ilk komisyon ödemesi olarak 98 milyon lira aktarıldığına dikkat çeken Yılmaz, 37 milyon liralık ikinci komisyon ödemesi ile birlikte bu yıl içerisinde ödenen pamuk destekleme miktarının 135 milyon liraya ulaştığını belirtti.

BUĞDAY İÇİN 103,5 MİLYON LİRA

Akçakale Ziraat Odası Başkanı Hamdi Yılmaz, ilçede pamuğun yanı sıra buğday üretimi yapan çiftçilerin de hesabına; ilk ödemede 100 milyon 150 bin lira, ikinci ödemede 1 milyon 350 bin lira, üçüncü ödemede ise 2 milyon lira aktarıldığını kaydetti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan