Anasayfa / TÜM HABERLER / SPOR / ‘Şanlıurfaspor’u bu duruma siyasiler getirdi’

‘Şanlıurfaspor’u bu duruma siyasiler getirdi’

(ŞANLIURFA-RHA) Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, Şanlıurfaspor’un yönetiminde şu anda ciddi anlamda başıboşluk, yönetimsizlik olduğunu söyleyerek, “Şanlıurfaspor’dan artık bir şey beklemiyorum.” dedi.

Mustafa Niyazi Yanmaz, Şanlıurfaspor’a yapılan şike ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Takımın yönetimini eleştiri yağmuruna tutan Yanmaz, “Bugün şanlıurfaspor’un başarısızlığı söz konusuysa buna sebep olan Ak Parti’deki milletvekilleri, bakan, belediye başkanları, parti yöneticileridir.” diye konuştu.

‘ŞANLIURFASPOR’U SİYASİLER DÜŞÜRDÜ’

“Şike konusu gündeme gelince Şanlıurfa’yı kötü yönetiminden dolayı küme düşürenler bu şikenin gölgesinde kaldı. Şimdi sadece şike konuşuluyor.” Diyen Saadet partisi Şanlıurfa İl Başkanı Yanmaz, “Urfa’nın kendi çocukları, Urfa’yı seven, Urfa’nın öz evlatları Kemal Saraçoğlu gibi yönetimde olanlar, özellikle Mehmet Cafer de bu konuyla ilgili çok alakalı. Bunlar Şanlıurfaspor’u şampiyonluk aşamasına getirdiler. Fakat o zamanki mülki amir, siyasiler bu rantı yemeye yönelik onların altını oydular, saf dışı ettiler. Devletin de imkanlarını kullanarak Şanlıurfaspor’un başına geldiler. Ve küme düşme noktasına gelinceye kadar her iktidar partisinin içinde bulunanlar Şanlıurfaspor’un yönetiminde söz sahibi oldular. Yani bugün şanlıurfaspor’un başarısızlığı söz konusuysa buna sebep olan Ak Parti’dir. Bu işin içerisinde milletvekilleri de var. Bakan da belediye başkanları, parti yöneticileri de var. Hepsi bunların elindeydi. İşte bunlar Şanlıurfaspor’u küme düşürdüler. Geçen süre içerisinde de kamudan aktarılan para 100 trilyondur. Şanlıurfaspor’un kendi geliri 50 trilyondur. Böylece 5 yıl içerisinde 150 trilyon harcanmıştır. Bu 5 yıl içerisinde de Şanlıurfaspor hep küme düşmemek için çalışlıyor. Böyle bir mantık yok. Gaziantep, Diyarbakır, Maraş, Elazığ, Erzurum, Van hepsi Süper Lig’e çıktı. Urfa ise bunun tam tersi küme düştü.” şeklinde konuştu.

‘BU TAKIMDAN HİÇBİR FAYDA BEKLEMİYORUM’

Şanlıurfaspor’dan artık bir fayda beklemediğini dile getiren Mustafa Niyazi Yanmaz, “Şanlıurfaspor’un yönetiminde şu anda ciddi anlamda başıboşluk, yönetimsizlik vardır. Biri yönetimi alıyor, diğerine devrediyor. Hep bir devirdaim içinde. Bu halde ben Şanlıurfaspor’dan hiçbir fayda beklemiyorum. Çünkü bu takımı rant kapısı olarak gördüler ve yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Her gelen burayı rant kapısı olarak gördü. İşte bu nedenle Şanlıurfaspor yerlerde sürünüyor.” şeklinde ifade etti.

‘ŞANLIURFASPOR’UN LİGDEN DÜŞMEYİ GÖLGELEMEK İÇİN Mİ ŞİKE YAPILDIĞI MEYDANA ÇIKARILDI!’

Şike ile ilgili de konuşan Yanmaz, bu söylemlerin takımın küme düşmesini unutturduğunu öne sürerek şu ifadeleri kullandı:

“Şikeden bahsedecek olursak şikenin yapıldığı gayet açık. Belgeler ortada. TFF Şanlıurfaspor’un küme düşüşünü tescil ettikten sonra şike ortaya çıkıyor. Daha önceden olup olmadığını bilmiyoruz. Küme düştükten sonra ligden düşmeyi gölgelemek için mi şike yapıldığı meydana çıkarıldı? Onu da bilmiyoruz. Fakat şike ile ilgili bildiğimiz bir şey var. Adeta mülki amirler, yöneticiler, Ak Parti yöneticileri, milletvekilleri, siyasiler duymadılar mı? Birlikte Gençlik Spor Bakanlığı’nı ziyaret etmek, Futbol Federasyonu başkanını ziyaret etmek, Urfa’da Ankara’da, Manisa’da, Antep’te basın toplantısı yapmak hatta ortalığı darma dağın etmeleri lazım. Sadece birilerini tatmin etmek için sosyal medyadan açıklama yaparak olayı takip edeceklerini söylüyorlar. Madem takip edeceksiniz neyi bekliyorsunuz! Bir etek söylemi için bir uçak dolusu Ankara’ya gittiler. Bol bol resim çektirdiler. Madem takip edilecek, Urfa’nın prestiji düşünülerek hareket edilmelidir. Bunlar bir araya gelmeyecek kadar dağınıklar. Allah Urfa’nın yardımcısı olsun. Ama yine üzülerek söylüyorum ki ben bu kadrodan bir şey beklemiyorum. Bütün STK’lari siyasiler bir araya gelerek bu sorunları çözebilir. Bu kadar da vurdumduymazlık olmaz.”

‘URFA’DA CİDDİ BİR MUHALEFET BOŞLUĞU VAR’

Yanmaz, “12 milletvekilimiz var ancak 2’si bir araya gelemiyor. Urfa’da ciddi bir muhalefet boşluğu var. En büyük yatırım yapılan il Urfa’dır. Bu nedenle Şanlıurfaspor bir Barcelona gibi çok yükseklerde olması lazım. Alt yapısının, tesislerinin mükemmel olması lazım. Urfa siyasileri bir etek söylemine gösterdikleri hassasiyetin milyarda birini Şanlıurfaspor’a göstermiyorlar. Ama biz bunu mücadelesini her platformda söyleyerek bunun mücadelesini vereceğiz.” şeklinde ifede etti.

Advert

İlginizi Çekebilir

EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Konyaaltı Belediyesi ile İzmir BBSK eşleşti

2022-2023 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası'nın bugün çekilen Çeyrek Final kurasında, Antalya Konyaaltı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eşleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan