Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / ‘Bu sorunların takipçisi olacağız’

‘Bu sorunların takipçisi olacağız’

(ŞANLIURFA-RHA) ŞUTİM Perakendeciler Sitesi Derneği Başkanı Halil Korkmaz, 8 yıldır devam eden sorunları belediye başkanına iletti. Korkmaz, bu sorunların takipçisi olacağız dedi.

8 yıldır devam eden ŞUTİM Perakendeciler Sitesi’nin sorunların devam ediyor. Bu sorunları belediyeye yazılı olarak ileten ŞUTİM Perakendeciler Sitesi Derneği Başkanı Halil Korkmaz, bu sorunların takipçisi olacaklarını, çözülmemesi halinde Ankara’da da gündeme getireceklerine kararlı olduklarını söyledi.

‘8 YILDIR BU SORUNLAR ÇÖZÜLMÜYOR’

ŞUTİM Perakendeciler Sitesi’nin 8 yıllık sorunlarını belediye başkanına ilettiklerini belirten Halil korkmaz, “8 yıldan beridir bizim bu sitedeki sorunlarımız çözülmedi. Yazılı olarak ilettiğimiz bu sorunların takipçisi olacağız. Bu sorunlarımıza bir çözümün sağlanmaması durumunda artık Ankara’ya bildirmek zorunda kalacağız. Burada 190 dükkanın kira bedelleri tamamen belediyeye aittir. Ancak buna rağmen belediye ŞUTİM Perakendeciler Sitesi’ne gereken hizmeti veremiyor. Bu sorunlar, altyapının eksikliği, tuvaletler, köy postaları ve benzeri sorunlardır.” şeklinde konuştu.

Başkan Korkmaz, söz konusu alandaki sorunları şöyle sıraladı:

“Köy postalarını trafik il komisyonunun karar almasına rağmen ŞUTİM köylü garajına gelemniyor. Köylü garajı belediyenin ve ŞUTİM’in projesidir. Sitenin yüksek olan dükkanların merdivenlerinin olmamasından dolayı ortaya sorunlar çıkıyor. Burada yeşil alanların suyun kesilmesi, ağaçların kurumasına neden oluyor. Sitenin meydanlık alanlarda oturmak için bankların olmaması. Sebzeciler ve kasaplar için farklı meslek sahiplerine hitap edilecek şekilde ruhsatlandırılması için ercümene sunulmasını istiyoruz. Dükkanların önünde bulunan 16 metrekarelik bölge otomatik kepenkler takılarak işyerlerimizin kullanım alanlarının arttırılmasını istiyoruz. Sitemizde bulunan tuvalet ve lavaboların bayan ve erkek bölümünün ayrılması ve temzliğinin kontrol edilmesi. Belediye temzlik görevlilerinin eksik olması. Köy postalarını şoförlerine hitap etmek için bir çay kulübesi yapılmasına ve oradan gelecek gelirlerin ŞUTİM Perakendeciler Derneği’ne bağışlanması gerekiyor. Sitemizin kasaplar bölümünde bulunan bölgeye ağaçlandırma yapılması gerekir. Sitemizin alt yapısının düzensiz olmasından dolayı sorun yaşıyoruz, onun tekrar düzenlenmesini istiyoruz.”

ŞUTİM PERAKENDECİLER SİTESİ İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE Mİ GİDİYOR?

Korkmaz, “8 yıllık sorunlarımızı bildirmemizin yanında ayrıca ŞUTİM Perakendeciler Sitesi’nde isim değişikliğine gideceğiz. ŞUTİM 15 Temmuz Şehitler Çarşısı olarak değiştirmeyi düşünüyoruz. Bunu da belediye başkanımıza ilettik. Bundan sonra iş onlara düşüyor. Bu sitemizin ismine yakışır bir şekilde onarılması, boyanmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İNÖNÜ: ‘YEŞİL ALANLAR KURUDU, KURUMAYA DEVAM EDİYOR’

ŞUTİM esnaflarından Aynur İnönü, “Burası kurulduğundan beri hiçbir hizmet verilmeden terk edilmiş durumda. Temizlik, dükkanların tadilatları, boyama, çevre düzenlenmesinden yeşil alanlara kadar sorunlarımız var. Ben kendim dükkanımın çevresini temizledim. Fakat belediye görevlileri buranın belediyeye ait olduğunu söyleyerek yaptığım çalışmalara da engel oldular. Ben zaten belediyeye ait olan yeşil alanı suluyordum. Yeşil alanlarımız zaten kurudu daha da kuruyor, tuvaletler zaten sıkıntılı. Kadın ve erkek tuvaletlerinde ayrı bölmeler yok. Bir başka sorun da kasap esnaflar için ayrılan bölgede ruhsat alınamıyor. Bu nedenle dükkanların birçoğu boş bir şekilde duruyor. Bu sorunları Başkan Çiftçi’ye ilettik. Çözülmesi için bize söz verdi. Çözülmemesi durumunda esnaflardan imza toplayıp Ankara’ya kadar bildireceğiz. Burası kentin göbeğinde olmasına rağmen hak ettiği değeri bulamıyor.” şeklinde konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan