Anasayfa / TÜM HABERLER / SPOR / Eski Urfasporlu Kubilay Erzurumspor’da

Eski Urfasporlu Kubilay Erzurumspor’da

Bir dönme Şanlıurfaspor’da forma giyen ve burada yıldızı parlayan gurbetçi oyuncu Kubilay Sönmez TFF 1.Ligin yeni takımlarından Büyükşehir Belediye Erzurumspor’la anlaştı.

URFASPOR’DAN SONRA SÜPER LİGİN YOLUNU TUTMUŞTU

 

2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında Şanlıurfaspor forması giyen bir ara Osman Özköylü’yle çalışan Kubilay Sönmez, daha sonra Süper Lig ekiplerinden Kayserispor’un yolunu tutmuştu. Burada itikraraı sağlayamayan gurbetçi oyuncu yeni sezonda TFF 1.Lig’de mücadele edecek olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor’la her konuda anlaşma sağladı. Radyospor’da yayınlanan Transfer Hattı programında  açıklamalarda bulundu.Gündeme dair özel açıklamalarda bulunan Kubilay’ın röportajından önemli satır başları şöyle:

‘SÜPER LİG TAKIMLARI BASKI ALTINDA OLAN TAKIMLAR, GÖRÜŞTÜĞÜM TAKIMLARDA DA BU SORUN VARDI’

“Süper Lig’den görüştüğümüz ve konuştuğumuz takımlar vardı. Ancak son dönemlerde Kayserispor’da forma şansı bulamadım ve tekrardan bir risk alamadım. Süper Lig takımları baskı altında olan takımlar, görüştüğüm takımlarda da bu sorun vardı. Oynayıp oynamamak kendine güvenmekle alakalı bir durum değil. Benim 3-4 ay daha oynamamam benim için daha kötü olurdu. Osman Hocam beni çok istiyordu ve pek çok kez görüştük. Eşimle, ailemle konuştum ve Erzurumspor’un bizim için uygun olacağına karar verdik.”

‘ALMANYA VE TÜRKİYE ARASINDA ALTYAPI KONUSUNDA ÇOK FARK VAR’

“Ben Almanya’dan geldiğimden beri Doğu takımlarında oynadım. Urfa, Kayseri ve şimdi de Erzurum. Daha yeni geldim ve hiçbir yeri gezemedim. İş için buradayız ve şehri bir kenara koyup profesyonel olmak zorundasınız bu yüzden şehir benim için çok önemli değil. İnsanlar ve yöneticiler sıcak kanlı ve cana yakın insanlar. Almanya ve Türkiye arasında altyapı konusunda çok fark var. Biz orada eğitim alırken A Takıma hazır olarak geliyorduk ancak burada A takıma yükselen kardeşlerimiz zorluk çekiyor. Daha profesyonel olmamız lazım“

‘BEN ERZURUMSPOR’U SÜPER LİG’E TAŞIMAK İÇİN VE OSMAN HOCA İÇİN GELDİM‘

“Her şey disiplin, karakter ve profesyonellik meselesi. Yurt dışındaki takımlar bize göre daha profesyonel. Bizde çoğu şeyin değişmesi ve daha mantıklı hale gelmesi lazım. Sadece bir takım değil her takımın değişmesi gerekiyor. Kökten bir değişme yapılmalı. Ben Erzurumspor’u Süper Lig’e taşımak için ve Osman Hoca için geldim. Bir şehre verilebilecek en güzel hediye Süper Lig. Bundan başka bir amacım yok. Şehir ve taraftarı ancak böyle mutlu ederiz. Başarı olmadan ben sizi çok seviyorum demekle olmuyor.”

Advert

İlginizi Çekebilir

EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Konyaaltı Belediyesi ile İzmir BBSK eşleşti

2022-2023 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası'nın bugün çekilen Çeyrek Final kurasında, Antalya Konyaaltı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eşleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan