Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Urfa’ya Urfalı Bakan

Urfa’ya Urfalı Bakan

(ŞANLIURFA-RHA) Açıklanan yeni kabine ile birlikte tarım kenti olan Şanlıurfa’nın artık bir bakanı var…Evet yanlış duymadınız Urfalılar, Urfa’nın artık Urfalı bir bakanı var…

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getiren anayasa değişikliği teklifinin yüzde 51.4 “evet” oyuyla kabul edilmesi sonrası yapılmasına kesin gözüyle bakılan kabine değişikliği dün Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayladığı yeni kabineye giren isimler, dikkati çekti.

KABİNEDE 11 BAKANLIKTA DEĞİŞİKLİK OLDU

Kabinede, 11 bakanlıkta değişikliğe gidildi. 5 başbakan yardımcısından 4’ü değişti. Yeni kabinede Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık başbakan yardımcısı oldu. Görev değişikliğinin ardından Nurettin Canikli Milli Savunma Bakanı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül Adalet Bakanı,  AKP Samsun Milletvekili Ahmet Demircan da Sağlık Bakanı oldu.Eski Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, eski Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kabine dışında kalan isimler oldu.

FARUK ÇELİK’E BAKANLIK VERİLMEDİ

Daha önceden Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı yapan ve önceki seçimden Şanlıurfa’dan milletvekili seçilen Faruk Çelik’e Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilmişti. Yeni yapılan kabine değişikliğinde ise Faruk Çelik’e herhangi bir bakanlık verilmedi. Faruk Çelik’e herhangi bir bakanlık verilmemesi şaşkınlık yaratırken, nedeni ise herkesçe merak edildi.

URFALILAR FAKIBABANIN BAKANLIĞINA ÇOK SEVİNDİ

Dün açıklanan yeni kabinede daha önceden belediye başkanlığı yapan Ahmet Eşref Fakıbaba’ya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verildi. Fakıbaba’ya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilmesi önce Şanlıurfalıları şoke etti, daha sonrasında ise mutlu etti. Urfalılar Urfa’ya Urfalı bir bakanın verilmesinin mutluğunu sosyal medyada paylaştı.

İşte Fakıbaba’nın bakan olmasına sosyal medyada verilen bazı tepkiler:

Mehmet Fatih Gürez: “Emek verilen her şey bir gün büyümeye mahkumdur” demiştik. Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba’yı tebrik eder,başarılar dilerim.

Abdullah Canbeyli: Etek out, ceket in!

Murat Basyan: Bakan görmek istediğim kişi Mehmet Kasım Gülpınar bekliyordum. Ama olsun, Urfa’mızın öz evladı olsun da, her şeyin hayırlısı olsun.

Orhan Kaya: Radyo sunuculuğu zamanımızda kendisine verdiğimiz emekler helal hoş olsun önce belediye başkanı sonra milletvekili ardında da bakan olan sevgili Ahmet Eşref Fakıbaba’ya bundan sonra ki süreçte canı gönülden başarılar diliyorum.

Kenan Karataş: Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun.Hak eden hak ettiği makama gelmiştir. Fakıbaba’nın yeni kabinede yer alışı, Urfa AK Parti il ve ilçe teşkilatlarında radikal/köklü bir değişime gidileceğinin bir işareti olarak algılanabilir.

FAKIBABA’DAN AÇIKLAMA…

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni kabinede Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’dan ilk yorum geldi. Fakıbaba “Önemli olan hakkını vermek” diye konuştu…

FAKIBABA İLE BİRLİKTE URFALI’YA İKİNCİ DEFA BAKANLIK VERİLİYOR

Yeni kabine de Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’ya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilmesi beraberinde bir ilki de getirdi. Öyle ki Fakıbaba’nın bakanlığı ile beraber Şanlıurfa’ya ikinci defa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilmiş oldu. Hatırlanacağı üzere bu bakanlık daha önce Necmettin Cevheri’ye de verilmişti. Urfalılar ikinci defa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilmesinin mutluluğunu yaşıyor.

AHMET EŞREF FAKIBABA KİMDİR?

Ahmet Eşref Fakıbaba, 16 Aralık 1951 tarihinde Birecik’de doğdu. Birecik Lisesini başarıyla tamamlayıp, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı ve 1975 yılında mezun oldu. 1982 yılında İstanbul Taksim İlkyardım Hastanesinde genel cerrahi uzmanlığını tamamladı. Aynı yıl Iğdır Devlet Hastanesinde göreve başladı. 2 yıl Başhekimlik yaptıktan sonra 1984 yılında Birecik Devlet Hastanesine geçiş yaptı. 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesine tayin oldu. 1994-2004 yılları arasında 11 yıllık Başhekimlik hizmetinin ardından 28 Mart 2004 tarihindeki seçimlerde AK Parti’den belediye başkanlığına aday oldu ve kazandı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise bağımsız aday oldu ve yine kazandı. Fakıbaba daha sonra Saadet Partisi’ne katılmış ancak Numan Kurtulmuş’un partiden ayrılışıyla istifa etti. Evli ve 3 çocuk babası. 2009’da bağımsız olarak girdiği yerel seçimlerinde 77.997 oy alarak (yüzde 44) Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı seçildi. 22 Ocak 2013’te, halen belediye başkanlığı görevini devam ettirirken, Ak Parti’ye katıldı. TBMM’den geçen Büyükşehir Yasası’ndan sonra büyükşehir olan Şanlıurfa’nın belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Grup Toplantısı’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti rozetini takmasıyla AK Parti’ye geçti. Bu arada Saadet Partisi’ne katılan Fakıbaba, Numan Kurtulmuş’un partiden ayrılması üzerine istifa etmişti. Hiçbir partinin desteğini almadan seçilen ve Şanlıurfa halkı tarafından çok sevilen Fakıbaba, AK Parti’den seçilenler arasında, ayrılıp da dönen ilk ve tek isim oldu.

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan